Foto: F64

Rīgas "Dinamo" svētdien "Arēnā Rīga" ar uzvaru sāka tradicionālā pirmssezonas pārbaudes turnīra "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņu, mačā atspēlējot divu ripu deficītu un ar 3:2 (0:2, 3:0, 0:0) pārspējot Minskas "Dinamo"vienību.

Pirmajā trešdaļā rīdzinieki pēc diviem Džastina Fontēna metieniem nokļuva iedzinējos. Minskas kluba leģionārs izcēlās spēles devītajā un 17. minūtē.

Savukārt otrajā periodā pārsvars jau bija mājiniekiem, vārtus guva Oskars Batņa, Denijs Kristo un Gunārs Skvorcovs. Batņam, kurš komandā ir uz pārbaudes laika līgumu, 28. minūtē asistēja Gints Meija un Koltons Gilīss, savukārt 38.minūtē Kristo pēc Gunta Galviņa piespēles panāca 2:2. Vēl pēc 65 sekundēm precīzs bija Skvorcovs, kuram rezultatīvu piespēli atdeva Lukass Lesio.

Rezultāts Rīgas komandai gan varēja būt arī iespaidīgāks, bet mājiniekiem divreiz neizdevās realizēt "lielo" skaitlisko vairākumu, spēlējot pieciem pret trim pretiniekiem, – teicami aizsardzībā darbojās gan minskiešu aizsardzības spēlētāji, gan vārtsargs Jūnass Enrots.

Pēdējā trešdaļā rīdziniekiem daudz nācās spēlēt mazākumā, taču neskatoties uz to, vienas ripas pārsvars tika nosargāts, lai arī minskieši spēles beigās nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

Kā ziņojām, turnīra pirmajā mačā Kazaņas "Ak Bars" ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) uzvarēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienību. "Ak Bars" komanda "Latvijas Dzelzceļa" kausā ir triumfējusi iepriekšējos trīs gados.

Turnīra turpinājumā Rīgas "Dinamo" pirmdien tiksies ar "Ak Bars", trešdien ieplānota spēkošanās ar "Lokomotiv", bet ceturtdien tiks aizvadītas spēles par vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!