Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" pirmdien pārtrauca deviņu zaudējumu sēriju, ar rezultātu 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) viesos pārspējot Minskas "Dinamo" komandu.

"Dinamo" komanda tādējādi 2019. gadu noslēgusi ar uzvaru, kā arī turnīra tabulā apsteigusi Minskas vienību. Rīdzinieki ar 43 spēlēs gūtiem 29 punktiem tagad ieņem 11. vietu Rietumu konferencē, bet Minskas klubam 42 spēlēs sakrāti 28 punkti, kas ļauj vien atrasties konferences un līgas pēdējā pozīcijā.

Spēles rezultātu ar spēcīgu metienu trīs sekundes pirms pirmās trešdaļas beigām atklāja Roberts Mamčics. Minskas komandai netrūka iespēju rezultātu izlīdzināt, bet vārtos veiksmīgi darbojās Aleksandrs Salāks, kurš otrajā periodā guva savainojumu. Salāka vietā laukumā nāca Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga" vārtsargs Jānis Voris. Vorim šī bija otrā spēle KHL čempionātā.

Lai gan Voris vairākās epizodēs komandu glāba, trešā perioda ievadā 19 gadus vecais vārtsargs kļūdījās spēlē ar nūju, ripai atlecot pie Frensisa Pares. Hokejists ripu centās raidīt tukšos vārtos, bet Koltons Gilīss skaistā lēcienā to ar ķermeni atsita.

Minskas komandai pēc video atkārtojuma skatīšanās netika ieskaitīts arī cits iespējams vārtu guvums, bet viesu labā rezultātu 2:0 pēc mājinieku aizsargu kļūdas panāca Kārters Eštons.

Nākamo maču rīdzinieki aizvadīs 4. janvārī, kad mājās tiks uzņemta Nursultanas "Baris" vienība.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku mača notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!