Foto: F64

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, turpinot cīņu par izslēgšanas spēlēm, otrdien savā laukumā tiekas ar Habarovskas "Amur".

Abu vienību duelis "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, bet to tiešraidē ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot televīzijas kanālā TV6, kamēr translācija krievu valodā būs pieejama kanālā TV5.

Ar šo maču rīdzinieki turpina mājas spēļu maratonu, jo turpinājumā savā laukumā gaidāmi vēl trīs mači pēc kārtas, bet nākamā cīņa izbraukumā tiks aizvadīta vien 30.janvārī. Turpinājumā rīdzinieki ceturtdien uzņems Novosibirskas "Sibirj".

Abas komandas šosezon jau vienreiz ir spēkojušās, kad "Dinamo" viesos piekāpās ar 1:4.

Kā zināms, pirms divām nedēļām Rīgas "Dinamo" kluba vadība neveiksmīgā snieguma dēļ no galvenā trenera amata atlaida somu Kari Heikilu, kā arī viņa palīgu un tautieti Raimo Helminenu, bet par galvenā trenera pienākumu izpildītāju iecēla Normundu Sējēju, kurš turpina pildīt arī ģenerālmenedžera pienākumus.

Pēc somu atbrīvošanas rīdzinieki aizvadīja divus mačus izbraukumā - vispirms ar 3:1 tika pieveikts Podoļskas "Vitjaz", bet pēc tam ar 1:2 nācās piekāpties pašlaik savainotā uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo". Trešdien, uzsākot septiņu mājas spēļu sēriju, Rīgas klubs ar 1:2 piekāpās Austrumu konferences līdervienībai Omskas "Avangard", savukārt piektdien ar 4:3 mača papildlaikā rīdzinieki uzveica KHL vājāko komandu Novokuzņeckas "Metallurg". Uzvarētājiem trīs vārtus guva amerikāņu uzbrucējs Tims Sestito, turklāt pirmoreiz šosezon kāds Latvijas vienības spēlētājs atzīmējies ar "hat-trick". Savukārt svētdien rīdzinieki ar 4:2 uzvarēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral", bet pa diviem vārtiem šajā spēlē iemeta Filips Toluzakovs un Lauris Dārziņš.

Visticamāk, šī sezona ir noslēgusies Rīgas "Dinamo" aizsargam Krišjānim Rēdliham, kuram konstatēts nopietns kājas savainojums un tā sadziedēšana prasīs četras līdz sešas nedēļas. Šosezon hokejists izcēlies ar diviem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficentu +3.

"Amur" ar 62 punktiem 52 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē. Iepriekšējās piecās spēlēs "Amur" guvusi trīs uzvaras.

Kaut rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 14 punktiem, cerības uz Gagarina kausu saglabā, jo vairākas konkurentes aizvadījušas pat par 3-5 spēlēm vairāk. Rīgas "Dinamo" ar 62 punktiem 49 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu konferencē, bet astotajā pozīcijā esošā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" tikusi pie 79 punktiem 52 cīņās.

Līdz sezonas beigām Rīgas "Dinamo" atlicis aizvadīt vēl 11 spēles, no kurām astoņas būs savā laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!