Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" jaunpienācējs Aleksandrs Jerofejevs atzīst, ka vēl nav apradis ar ātrumu, tomēr ir apņēmības pilns optimālo formu iegūt pāris nedēļu laikā.

Kā ziņots, Jerofejevs Rīgas "Dinamo" komandai pievienojās otrdien, bet jau nākamajā dienā aizvadīja pirmo maču, tomēr Latvijas komanda ar 1:4 piekāpās Slovākijas komandai Bratislavas "Slovan", ciešot piekto zaudējumu pēc kārtas.

"Spēle bija smaga, jo pretinieks bija ļoti ātrs. Sākumā ar to nevarējām tikt galā un nokļuvām iedzinējos. Pēc tam savācāmies un sākām pārņemt iniciatīvu, taču līdz galam tas neizdevās. Rezultāts, kā saka, runā pats par sevi," pēc cīņas atzina hokejists.

Jerofejevs izteicās, ka līgumu noslēdzis līdz sezonas beigām, tomēr tajā ietverts arī divu mēnešu pārbaudes laiks.

"Ar komandu paguvu kopā aizvadīt vienu treniņu dienu. Klājās grūti, jo neesmu vēl apradis ar šādiem spēles ātrumiem. Ātri aizelsos. Labi jutu, ka esmu bez spēļu prakses," stāstīja aizsargs. "Lai arī biju patstāvīgi trenējies, piedalīšanās spēlē tomēr ir kas cits, jo šeit ir pavisam cits ritms un līmenis. Jācenšas pēc iespējas ātrāk iedzīt pārējos. Domāju, ka līdz optimālās formas iegūšanai man vajadzēs vien pāris nedēļas. KHL līmenis ir augstāks nekā līgās, kur esmu spēlējis iepriekšējās sezonās, taču man jau ir zināma pieredze šajā līgā, tāpēc atliek tikai situācijai pielāgoties."

"Man piedāvājums spēlēt "Dinamo" bija negaidīts, toties patīkams. Cerēju, ka kādreiz tas varētu notikt, taču īpaši ar to nerēķinājos. Spēlēt mājās vienmēr ir ļoti patīkami un prestiži, jo tiek dota iespēja aizstāvēt savas pilsētas un valsts godu. Iepriekšējo reizi kādā Latvijas klubā spēlēju 2003./04.gadā, pārstāvot "Liepājas metalurgu"," atcerējās Jerofejevs. "Pirms šī varianta parādīšanās cerēju uz darbu Krievijā, tajā pašā Krievijas Augstākajā hokeja līgā (VHL), kā arī Eiropā. Varianti bija, tomēr finansiālo problēmu dēļ neviens no tiem neīstenojās. Labi vien ir, ka nesanāca."

Savu karjeru aizsargs sāka Latvijā, pēcāk divas sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā, bet pēc tam spēlējis Somijā, Slovākijā, Čehijā un Krievijā. Kopā ar Bratislavas klubu "Slovan" viņš 2012.gadā kļuva par Slovākijas čempionu.

Iepriekš Jerofejevs divas ar pusi sezonas 2008./09., 2009./10. un 2010./11.gadā aizvadīja KHL, spēlējot Ņižņekamskas "Ņeftehimik" un Novokuzņeckas "Metallurg" sastāvā, kopā aizvadot 94 spēles, gūstot piecus vārtus un veicot 14 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases rindās oficiālā turnīrā Jerofejevs pēdējo reizi spēlēja 2010.gadā, kad sešās pasaules čempionāta cīņās tika pie vienas rezultatīvas piespēles. Kopumā viņš piedalījies piecos pasaules čempionātos, bet pēdējos gados nav spējis izkarot vietu sastāvā. Valstsvienībā viņš 98 spēlēs guvis septiņus vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles.

Nedēļas turpinājumā piektdien Rīgā viesosies arī Horvātijas komanda Zagrebas "Medveščak", bet nākamās nedēļas ievadā Latvijas vienība aizvadīs mačus Sanktpēterburgā un Helsinkos.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 15 punktiem 15 mačos atrodas 12.pozīcijā, bet tikpat punktu ir arī trim augstāk esošām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!