Foto: LETA
Rīgas "Dinamo" ceturtdien ar spēli pret Sanktpēterburgas SKA uzsāka dalību "Donbass Open Cup" turnīrā Ukrainas pilsētā Doņeckā, un pirmajā mačā piedzīvoja zaudējumu ar 1:4.

Šīs dienas spēlē laukumā atgriezās komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš muguras savainojuma dēļ ir izlaidis visas iepriekšējās pārbaudes spēles. No uz Doņecku atbraukušajiem spēlētājiem šīs dienas mačam netika pieteikts uzbrucējs Niklass Luceniuss, kurš nav pilnībā atguvies no iepriekšējā mačā gūtā kājas sasituma.

Spēles pirmās divas trešdaļas aizritēja līdzīgā cīņā, taču trešajā periodā "Dinamo" spēle pajuka, un beigās SKA svinēja visai pārliecinošu uzvaru ar trīs vārtu pārsvaru.

Pirmajā trešdaļā abas komandas izveidoja vairākus ļoti labus vārtu gūšanas momentus, taču ripa vārtos tā arī ne reizes nenonāca. Vai nu ripas ceļā vienmēr bija vārtsargi, vai arī uzbrucējiem nedaudz pietrūka precizitātes. Īpaši nepaveicās Gintam Meijam, kurš vienā uzbrukumā noklaudzināja abus SKA vārtu stabiņus.

Diemžēl otrās trešdaļas sākums izvērtās ļoti neveiksmīgs "Dinamo" komandai, jo jau pirmajā minūtē mūsējo nesaprašanās savā zonā ļāva SKA uzbrucējam Patrikam Toresenam burzmā no vārtu priekšas iestumt ripu Holta "cietoksnī".

Perioda 26. minūtē "Dinamo" aizrāvās ar vairākuma izspēli un izlaida SKA pretuzbrukumu, kuru pēc Petra Pruhas piespēles ar metienu no visai tuvas distances pabeidza Toresens.

"Dinamo", nonākuši zaudētāju lomā turpināja uzbrukt un 33. minūtē pēc pirmās maiņas teicamas vairākuma izspēles Miķelis Rēdlihs ar metienu no tuvas distances vienus vārtus atguva. Līdz trešdaļas beigām mūsējie izveidoja vēl vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, taču tās palika neizmantotas.

Trešajā periodā "Dinamo" bija grūti pazīt, jo komandai vairs maz kas sanāca laukumā, jo, pat spēlējot  vairākumā pieci pret trim, tika izveidots tikai viens bīstams moments, kad ripu atvairīja SKA vārtu pārliktnis. Taču pirms tam SKA bija guvuši arī trešos vārtus, kad Maksims Ribins uzmeta pa vārtiem no vidus zonas, un pats arī ar atkārtotu metienu raidīja Holta atsisto ripu vārtos.

57. minūtei spēlei punktu pielika Deniss Deņisovs, kurš realizēja vairākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!