Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmajā šī gada regulārā čempionāta spēlē šodien izbraukumā tiekas ar Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo".

Abu komandu ceturtais mačs šosezon sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22.30 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Šajā cīņā Minskas "Dinamo" laukumā dosies pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sākuma retro formastērpos, atzīmējot "Dinamo" sporta biedrības 90 gadu jubileju.

Pagājušo gadu "Dinamo" noslēdza ar divām izbraukuma spēlēm, pirmajā ar 4:2 tika uzvarēta Čerepovecas "Severstaļ" komanda, tomēr otrajā ar 1:3 tika piedzīvota neveiksme pret Čehovas "Vitjaz".

Līdz ar to Rīgas "Dinamo" hokejisti divas uzvaras pēc kārtas nav spējuši izcīnīt jau kopš oktobra pirmās puses.

Minskas "Dinamo" ir vienīgā komanda ar ko rīdziniekiem šosezon jātiekas četras reizes. Pirmajā mačā oktobrī pārāka bija Rīgas "Dinamo" vienība, bet nākamajās divās cīņās uzvarējuši Minskas hokejisti.

Pirms šīs spēles no fārmkluba atgriezušies Miks Indrašis un Jēkabs Rēdlihs, tomēr neviens no viņiem uz Minsku nav devies. Tāpat Minskā nespēlēs arī Elvijs Biezais un pieredzējušais Raitis Ivanāns, kuram pēc kautiņa iepriekšējā spēlē piespriesta vienas cīņas diskvalifikācija.

Uz tikšanos ar Minskas klubu brauks 24 rīdzinieku spēlētāji: trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Kristers Gudļevskis; astoņi aizsargi - Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Matjē Karls, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Cibuļskis; 13 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šehura, Aleksandrs Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs un Roberts Bukarts.

Decembrī aizvadītajās deviņās spēlēs Rīgas klubs izcīnīja trīs panākumus, kamēr Minskas "Dinamo" komanda uzvarējusi četrās no pēdējām piecām spēlēm, kas turklāt visas aizvadītas savā laukumā.

Pēc mača Minskā Rīgas "Dinamo" 6.janvārī savā laukumā spēlēs pret latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" vienību, bet pēc tam 10.janvārī izbraukumā būs jāsacenšas ar Maskavas "Spartak".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 39 punktiem 39 spēlēs ieņem 13.vietu Rietumu konferencē. 13 spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 13 punktiem. Savukārt Minskas "Dinamo" ar 51 punktu ieņem devīto vietu Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!