Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" otrdien Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā aizvadīs otro no divām sezonas 11. izbraukuma spēlēm, tiekoties ar Sanktpēterburgas SKA komandu.

Spēle starp abām vienībām paredzēta pulksten 18.30. Portāls "Delfi" piedāvās tās teksta tiešraidi.

Rīdzinieki svētdien izbraukumā piedzīvoja sagrāvi ar rezultātu 0:5 pret Ufas "Salavat Julajev" hokejistiem.

Savukārt SKA vienībai pēdējo sešu spēļu laikā uzvaras pamīšus mijušās ar zaudējumiem. Komanda tās pēdējā mačā svētdien papildlaikā ar rezultātu 2:1 svinēja panākumu savā laukumā pret Mika Indraša pārstāvēto Maskavas Dinamo".

"Dinamo" ar 32 punktiem 47 spēlēs ir pirmspēdējā līgā, Rietumu konferencē apsteidzot vien Minskas "Dinamo", kam it tikpat punktu tikpat spēlēs, bet mazāk uzvaru pamatlaikā. Pirmais astotnieks Rietumos ir 18 punktu attālumā, līdz ar to rīdzinieku tikšana Gagarina kausa izcīņā ir tikai teorētiska. SKA komanda Rietumu konferencē ar 65 punktiem 47 mačos ir trešajā pozīcijā.

Abas komandas KHL čempionātā iepriekš tikušās 39 reizes, no kurām rīdzinieki uzvaru svinējuši 12 reizes, no tām trīsreiz – papildlaikā.

Šosezon komandas savā starpā tikušās jau trīsreiz. Savā laukumā "Dinamo" zaudēja ar 0:3 un 3:5, bet viesos ar 3:4 piekāpās vien pēcspēles metienos.

Pagājušajā nedēļā vairāk nekā 80 minūtes "sausā" nostāvēja Jānis Voris, kurš kādu laiku būs Rīgas komandas pirmais vārtu vīrs, jo pieredzes bagātākie Aleksandrs Salāks un Andrejs Makarovs iedzīvojušies savainojumos.

Izbraukumā Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā ir šādi hokejisti: vārtsargi – Jānis Voris , Reinis Liepiņš; aizsargi – Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Kristofers Berglunds, Mareks Daloga, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Bens Māršals; uzbrucēji – Kārters Eštons, Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Koltons Gilīss, Roberts Lipsbergs, Gints Meija, Aleksandrs Protapovičs, Miķelis Rēdlihs, Deivids Sarkanis, Ņikita Setdikovs, Kirils Sļepecs, Antons Trastašenkovs.

Savainojumu dēļ mājās palika Andrejs Makarovs, Aleksandrs Salāks, Kristaps Zīle, Oskars Bārtulis, Kristaps Sotnieks, Lauris Dārziņš, Rihards Marenis, Vitālijs Pavlovs, bet Reinis Lejnieks paliks trenēties Rīgā.

Pēc atgriešanās no Sanktpēterburgas Rīgas hokejisti aizvadīs trīs mājas spēļu sēriju ar "Soči", Vladivostokas "Admiral" un Novosibirskas "Sibir" vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!