Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", turpinot sezonas garāko četru spēļu izbraukuma sēriju, šodien tiekas ar pasaules hokeja superzvaigznes Jevgēņija Malkina pārstāvēto Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Izbraukuma sērijas otrais mačs sāksies plkst.15 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 22.oktobrī Rīgā, kad pārāki ar 5:2 bija viesi.

Šodien pirmo spēli Rīgas "Dinamo" rindās varēs aizvadīt augumā raženais centra uzbrucējs Vitālijs Pavlovs. 23 gadus vecais Pavlovs vasarā noslēdza divvirziena līgumu ar rīdziniekiem, tomēr jau pavisam drīz tika nosūtīts uz Somijas otrās līgas - "Mestis" - komandu Joensū "Jokipojat". Savukārt pirmdien tika paziņots par viņa pievienošanos "Dinamo".

Uz šo sēriju komandai līdzi devies arī iepriekš savainotais aizsargs Krišjānis Rēdlihs un jaunais vārtsargs Rihards Cimermanis.

Rēdlihs ir sadziedējis rokas savainojumu, un kādā no šī izbraukuma spēlēm varētu atgriezties laukumā. Viņš uz ledus nav devies kopš 31.oktobra, kad mačā pret Sanktpēterburgas SKA komandu lauza plaukstas kaulu.

Šosezon Rēdlihs piedalījies 22 Rīgas "Dinamo" spēlēs, kurās guvis trīs vārtus, izpildījis trīs rezultatīvas piespēles, nopelnījis sešas soda minūtes un ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Vidēji mačā aizsargs laukumā pavadījis 21 minūti un 47 sekundes.

Savukārt jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis palicis Rīgā, lai palīdzētu "Rīgas" komandai četrās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) mājas spēlēs. Tādēļ izbraukumā līdzi kā trešais vārtsargs paņemts otrs "Rīgas" vārtu vīrs Cimermanis, kurš līdz šim KHL vēl nav aizvadījis nevienu spēli.

Šajā sērijā Latvijas klubam jāiztiek bez savainotā aizsarga Oskara Cibuļska.

Rīgas "Dinamo" uz izbraukuma sēriju līdzi devušies trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Cimermanis; astoņi aizsargi - Guntis Galviņš, Jēkabs Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Matjē Karls, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs un Krišjānis Rēdlihs; kā arī 16 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Aleksandrs Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Raitis Ivanāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais, Gunārs Skvorcovs, Roberts Bukarts un Pavlovs.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Malkins kļuva ne tikai par Nacionālās hokeja līgas (NHL) vērtīgāko un rezultatīvāko hokejistu, bet arī pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Viņš "Metallurg" komandai pievienojies uz NHL lokauta laiku.

Šīs izbraukuma sērija pirmajā mačā pirmdien Rīgas "Dinamo" ar 1:3 piekāpās Čeļabinskas "Traktor" vienībai. Turpinājumā līdz svētdienai Latvijas klubam paredzētas spēles arī ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Minskas "Dinamo".

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 29 punktiem 31 spēlē atrodas pēdējā, 14.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 14 punktiem.

Visas līgas kopvērtējumā Latvijas klubs atrodas priekšpēdējā, 25.pozīcijā.

Savukārt "Metallurg" ar 60 punktiem 31 mačā ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!