Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņā jāsāk demonstrēt rezultatīvāks sniegums, uzskata vienības vārtsargs Jakubs Sedlāčeks.

Kā zināms, Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēļu Rietumu konferences ceturtdaļfināla ceturtajā mačā ar 1:4 otrdien savā laukumā piekāpās aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētajai Ukrainas komandai Doņeckas "Donbass", sērijā līdz četrām uzvarām nokļūstot iedzinējos ar 1-3.

"Spēle bija grūta, jo pretinieki spēlēja, kā gribēja. Nezinu, kādēļ mums tā arī neizdevās lauzt "Donbass" spēli. Pret viņiem spēlēt ir ļoti grūti," pauda Sedlāčeks. "Mums nākamajā spēlē jābūt labākiem, un tad jau redzēs, kas notiks tālāk. Tā būs cita diena, cits hokejs."

"Pirms noslēdzošās trešdaļas treneris teica to pašu, ko ierasti - mums jāgūst vārti, jākoncentrējas uz pēdējām 20 minūtēm. Taču trešo trešdaļu iesākām ar vārtu zaudējumu, un atspēlēties pēc tam jau bija pārāk grūti," uzskata vārtsargs. ''Pats izslēgšanas spēlēs jūtos labi, bet komandai vajag gūt vairāk vārtu. Jā, pirmdien iemetām septiņas ripas, taču tā bija tikai viena spēle. Šoreiz iemetām tikai vienu, tāpēc jākļūst labākiem uzbrukumā."

Piektā spēle, kas var kļūt par noslēdzošo sērijā, ceturtdien risināsies Doņeckā.

"Mums vispirms ir jāuzvar Doņeckā. Tas šobrīd mums ir pats svarīgākais. Pēc tam jau lūkosimies, kas sekos tālāk," uzsvēra Sedlāčeks. "Esam jauna komanda, un nākamajā dienā pēc šī zaudējuma noskaņojums jau būs pozitīvs. Protams, pēc šīs neveiksmes prāts uz pozitīvām domām nenesas, taču tas ir normāli. Mums ir labs kapteinis, mums jādomā pozitīvi, un uz nākamo spēli viss būs kārtībā."

Rīgas "Dinamo" komanda Gagarina kausa spēlēm kvalificējusies pēc gada pārtraukuma un kopumā piekto reizi sešās KHL sezonās. Iepriekš vienībai divas reizes izdevies pārvarēt konferences ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!