Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
AS "Dinamo Rīga" sporta komplekss ar jaunu sporta arēnu varētu atrasties Ziepniekkalnā, Kleistos vai lidostas "Rīga" tuvumā.

Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome informē, ka "Dinamo Rīga" nosūtījusi vēstuli RD "ar lūgumu piešķirt zemi 25 hektāru platībā jauna sporta kompleksa izveidei". Uz zemesgabala plānots uzcelt jaunu modernu un multifunkcionālu arēnu, halli treniņiem, atklātos sporta laukumus, viesnīcu un medicīnas centru, kā arī izbūvēt nepieciešamo infrastruktūru.

"Lai atbalstītu sporta nozari, sniedzot būtisku ieguldījumu profesionālā hokeja attīstībā Latvijā, Rīgas dome izskata iespēja Rīgas "Dinamo" jaunās arēnas būvniecībai piešķirt kādu no pašvaldībai piederošiem neapbūvētiem zemesgabaliem. Pašlaik tādi ir Kleistos un Ziepniekkalnā, kā arī teritorija pie starptautiskās lidostas "Rīga"," informē Rīgas dome.
Neapbūvētais zemesgabals netālu no pilsētas robežām pērn tika ieguldīts pašvaldības kapitāldsabiedrības SIA "Rīgas Pilsētbūvnieks" pamatkapitālā. Savulaik tas tika minēts kā iespējamā vieta starptautiska izstāžu centra celtniecībai.

Rīgas dome uzskata, ka "jauna, moderna sporta kompleksa būvniecība Rīgā radītu gan iespēju sakārtot pašlaik neapgūto pilsētas teritoriju infrastruktūru, bet arī veidot papildus jaunas darbavietas rīdziniekiem".

Par "Dinamo Rīga" sporta kompleksa būvniecības ieceri ceturtdien lems Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdē, kurā uzstāsies AS "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" valdes priekšsēdētājs Ivars Gaters, SIA "Rīgas pilsētbūvnieks" valdes loceklis Jānis Kosītis un Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Savickis vēl nesen izteicās, ka "tik lielā pilsētā, kāda ir Rīga, jābūt divām arēnām un abas varētu izdzīvot". Šobrīd Rīgas "Dinamo" mājas spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) aizvada "Arēnā Rīga"

KHL trīs sezonu laikā rīdziniekiem vairākas spēles nācies aizvadīt Piņķos, Liepājā un pat Helsinkos, jo "Arēnā Rīga" tobrīd risinājušies citi pasākumi. Tāpat "Dinamo" vadībai savulaik ir bijušas nesaskaņas ar "Arēna Rīga" citos jautājumos. Savickis pagājušā gada aprīlī arī runāja par jaunas halles nepieciešamību un toreiz prognozēja, ka jaunā arēna varētu tikt atvērta jau 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!