Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Cerību kausa finālsērijas izšķirošajā mačā trešdien izbraukumā spēkojas ar Habarovskas klubu "Amur".

Mačs tālajā Habarovskā sāksies plkst.10 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to translēs kanāls "Viasat Sport Baltic".

Pēc šī mača arī tiks noskaidrots pirmās Cerību kausa izcīņas uzvarētājs un galvenās trofejas ieguvējs.

Kā ziņots, sērijas pirmajā cīņā piektdien "Dinamo" savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 2:0, bet dienu vēlāk spēja atspēlēties no iedzinējiem un triumfēt ar 4:3. Savukārt pirmdien notikušajā spēlē Habarovskā rīdzinieki piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 1:2, pārtraucot savu piecu uzvaru sēriju.

Sērijā rīdzinieki joprojām atrodas vadībā ar 2-1.

Šī sērija risināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, bet tajā nebūs vairāk par četriem mačiem. Ja pēc četriem mačiem rezultāts būs neizšķirts 2-2, sērijas uzvarētājs tiks noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Uz Habarovsku Rīgas "Dinamo" komanda devusies 23 hokejistu sastāvā. Ar komandu devušies arī Mārtiņš Karsums un Arvīds Reķis, tomēr skaidrs, ka Reķis rokas pirksta lūzuma dēļ nevarēs palīdzēt laukumā.

Uz Habarovsku Rīgas "Dinamo" sastāvā devušies trīs vārtsargi - Māris Jučers, Mīkaels Telkvists un Kristers Gudļevskis, septiņi aizsargi - Kristaps Sotnieks, Guntis Galviņš, Rodrigo Laviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Mārtiņš Porejs un Jēkabs Rēdlihs, kā arī 13 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Pols Šehura, Miks Indrašis, Džeimijs Džonsons, Andris Džeriņš, Gints Meija, Roberts Bukarts, Vitālijs Pavlovs, Juris Upītis, Māris Bičevskis, Gunārs Skvorcovs, Raitis Ivanāns un Elvijs Biezais.

Līdz šim abas komandas KHL regulārajos čempionātos savā starpā spēlējušas 12 reizes, un bilance ir labvēlīgāka "Dinamo" hokejistiem, kuri izcīnījuši astoņas uzvaras, bet četras reizes uzvarējuši pretinieki. Šajā sezonā katra no komandām uzvarēja savā laukumā.

KHL regulārajā čempionātā "Amur" ar 44 punktiem 52 spēlēs ierindojās Austrumu konferences priekšpēdējā, 11.vietā, bet Rīgas "Dinamo" ar 51 punktu palika pēdējā, 14.pozīcijā, Rietumu konferencē.

Līdz ar to rīdzinieki Cerību kausu sāka no kvalifikācijas kārtas, kurā pieveica Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pēc tam ceturtdaļfinālā izšķirošās spēles "bullīšos" "Dinamo" uzvarēja Doņeckas "Donbass" hokejistus ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli sastāvā, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Tikmēr "Amur" Cerību kausu sāka no ceturtdaļfināla kārtas, kurā ar 3-1 uzvarēja Novokuzņeckas "Metallurg", bet pusfinālā piektā mača pēcspēles metienos pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Kaut arī regulārajā čempionātā rīdzinieki izcīnīja par septiņiem punktiem vairāk nekā "Amur", sava laukuma priekšrocības sērijā ir tieši Habarovskas klubam, jo tas bija augstākā pozīcijā savā konferencē.

Kā ziņots, Cerību kausā spēlē komandas, kurām neizdevās kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. KHL apsolījusi komandām naudas balvas, tiks apmaksāti transporta izdevumi, kā arī tiesāšanas izdevumi. Tāpat sacensību uzvarētāji tiks pie papildu izvēles tiesībām līgas jauno spēlētāju draftā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!