Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" pārstāvji neplāno iesniegt protestu līgas vadībai par Latvijas himnas neatskaņošanu pirms svētdienas izbraukuma spēles ar Minskas "Dinamo" vienību Baltkrievijā, pastāstīja vienības preses sekretārs Jānis Stepītis.

Kā ziņots, svētdien aizvadītajā mačā, kas bija pēdējais pirms decembra starptautiskā pārtraukuma, Rīgas "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2. Pirms šīs spēlēs Minskas arēnā netika atskaņots Latvijas himnas ieraksts, bet gan dziesma, kas attāli līdzinājusies valsts himnai.

Stepītis pastāstīja, ka Latvijas komandas pārstāvji izteikuši savas pretenzijas Baltkrievijas galvaspilsētas arēnas darbiniekiem, taču oficiāls protests līgas vadībai netikšot iesniegts.

"Izteicām savas pretenzijas uzreiz pēc spēles, taču arēnas darbinieki atzina, ka notikusi tehniska kļūme," sacīja "Dinamo" kluba preses sekretārs. "Visi esam cilvēki un varam kļūdīties. Minskas kluba pārstāvji mums atvainojās par šo starpgadījumu, bet oficiālu protestu negrasāmies iesniegt."

Tāpat Stepītis pastāstīja, ka arī iepriekš ir bijis gadījums, kad Kazaņā netika atskaņota Latvijas himna, taču arī tas noticis tehniskas ķibeles dēļ.

Vaicāts par pašreizējo komandas hokejistu veselību, komandas preses sekretārs sacīja, ka par labu nāks decembra pauze, kurā spēlētāji varēs sadziedēt savainojumus un būt gatavi sezonas otrajai pusei.

"Joprojām veselības problēmas ir Jēkabam Rēdliham, bet spēlēt nevar Oskars Cibuļskis. Pārējiem ir vien sasitumi un zilumi, kas ir hokejistu ikdiena," sacīja Stepītis.

Tāpat viņš pastāstīja, ka pagaidām papildinājumi komandas sastāvā netiekot plānoti.

Kā ziņots, Rīgas un Minskas komandām svētdienas mačs bija trešā savstarpējā spēle šosezon. 9.oktobrī Rīgā pārāki ar 2:1 pagarinājumā bija mājinieki, bet 4.novembrī Rīgā Latvijas klubs piekāpās ar 0:2, un tieši pēc šī mača tika atlaists Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio. Kopumā šosezon abām komandām jāspēkojas četras reizes.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 32 punktiem 34 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas joprojām atpaliekot par 14 punktiem.

Tikmēr Minskas vienība ar 41 punktu šajā pašā konferencē ir desmitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!