Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar 21 gadu veco aizsargu ar labo nūjas satvērienu Eduardu Hugo Jansonu, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandu Aļmetjevskas "Neftyanik", informē komandas preses dienests.

Eduards Hugo Jansons karjeras laikā pārstāvējis SK "Sāga", "Prizma" un HK "Zemgale" komandas, bet pēdējās divas sezonas pavadījis Aļmetjevksas "Neftyanik". 2018./2019. gada sezonā aizsargs VHL čempionātā aizvadīja 24 spēles, kurās guva 3 vārtus, atdeva 6 rezultatīvas piespēles, nopelnīja 8 soda minūtes lietderības koeficientu "+3", bet astoņās "play-off" spēlēs aizsargs atdeva vienu rezultatīvu piespēli un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu "+1".

Jansons bija arī Latvijas izlases kandidātu lokā dalībai 2019. gada pasaules čempionātā. Latvijas izlases rindās aizsargs piedalījies 2017. gada Universiādē, ka arī divos U-18 un divos U-20 pasaules čempionātos.

Rīgas "Dinamo" šajā starpsezonā noslēdzis jaunus līgumus ar aizsargu Kristapu Zīli, kā arī uzbrucējiem Lauris Dārziņu, Emīlu Ģēģeri un Rihardu Mareni. Spēkā esošs līgums ir arī Oskaram Batņam un Frenkam Razgalam. Tāpat vienībai pievienojušies arī leģionāri Jākobs Berglunds no Zviedrijas un amerikānis Bens Māršals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!