Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Turpinot komandas komplektēšanu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) nākamajai sezonai, Rīgas "Dinamo" panācis vienošanos ar Latvijas izlases aizsargu Jāni Andersonu. Tāpat komandā varētu būt vēl vairāki Latvijas izlases spēlētāji, intervijā "Dinamo" mājaslapā internetā norādījis komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Pēc Sējēja teiktā, "Dinamo" cer uz Herbertu Vasiļjevu un Sergeju Pečuru, bet līgumi tiks pagarināti ar vairākiem vadošiem Latvijas spēlētājiem -  Kristapu Sotnieku, Gunti Galviņu, Lauri Dārziņu, Krišjāni Rēdlihu, Gintu Meiju un Ģirtu Ankipānu.

"Šobrīd līgumi ar Rīgas "Dinamo" ir astoņiem spēlētājiem - Naurim Enkuzenam, Oskaram Cibuļskim, Jēkabam Rēdliham, Jānim Spruktam, Robertam Bukartam, Andrim Džeriņam, Ronaldam Cinkam un Raimondam Vilkoitam," oficiālo informāciju precizē Sējējs. "Oficiāli mēs jau esam paziņojuši par to, ka ir panākta vienošanās ar Latvijas izlases aizsargu Arvīdu Reķi, kurš pēdējās septiņas sezonas ir aizvadījis Vācijas DEL līgā. Tāpat esam vienojušies arī par vēl viena Latvijas izlases aizsarga Jāņa Andersona pievienošanos Rīgas "Dinamo". Esam izteikuši piedāvājumu arī Latvijas izlases uzbrucējam Herbertam Vasiļjevam, taču viņš šobrīd turpina sarunas par jauna līgumu slēgšanu ar savu pašreizējo komandu "Krefeld Pinguine". Ja pusēm neizdosies vienoties, tad Herberta parādīšanās "Dinamo" sastāvā ir ļoti reāla. Notiek sarunas arī ar uzbrucēju Sergeju Pečuru, kurš aizvadīja veiksmīgu sezonu Krievijas augstākajā līgā. Iespēja Rīgas "Dinamo" pirmssezonas treniņnometnē pierādīt savu noderību komandai tiks dota arī uzbrucējam Kasparam Saulietim."

Sējējs apstiprināja, ka piekrišanu jauniem līgumiem ir devuši vairāki Latvijas izlases kodola spēlētāji. "Visiem pārējiem spēlētājiem tika izteikti jaunu kontraktu piedāvājumi un šobrīd vienošanās par jaunu līgumu parakstīšanu jau ir panāktas ar Kristapu Sotnieku, Gunti Galviņu, Lauri Dārziņu, Krišjāni Rēdlihu, Gintu Meiju un Ģirtu Ankipānu. Ar pārējiem pašreiz pārrunas turpinās, tomēr spēlētājiem sava atbilde būtu jāsniedz ne vēlāk kā līdz pasaules čempionāta beigām. Plānots, ka kopā ar Rīgas "Dinamo" trenēsies arī vairāku junioru vecuma spēlētāji (1991. gadā dzimuši un jaunāki), jo arī nākamajā sezonā pieteikumā uz spēli būs iespējams papildus ierakstīt divus jaunos hokejistus."

Pagaidām Sējējs vēl neminēja iespējamo leģionāru vārdus, tikai atzina, ka neviens no pērnās sezonas viesspēlētājiem komandā nepaliks. "Masu medijos jau daudz ir parādījusies informācija par to, ka mūsu uzbrukuma līderim Marcelam Hossam Krievijas vadošie klubi piedāvā milzīgus kontraktus, ar kuriem Rīgas "Dinamo" nespēj konkurēt. Martinu Pruseku un Robertu Petrovicki jau šosezon vajāja dažādas veselības likstas, bet no Maika Iguldena, Martina Karijas un Tailera Arnasona snieguma visas sezonas garumā šķiet vairāk gaidīja gan kluba vadība, gan līdzjutēji. Tādēļ nākamsezon, visticamākais, Rīgas "Dinamo" sastāvā būs citi viesspēlētāji."

"Potenciālo leģionāru vārdus gan pagaidām nevēlētos saukt, lai neapsteigtu notikumus. Katrā ziņā pārrunas jau šobrīd notiek, un dažus no viņiem kopā ar Šupleru klātienē pavērtēsim arī pasaules čempionātā Vācijā," piebilda Sējējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!