Foto: Itar-Tass/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta šīs sezonas priekšpēdējās izbraukuma sērijas trešajā spēlē šodien Rīgas "Dinamo" komanda tiekas ar Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard" vienību.

Mačs Omskā sāksies plkst.14 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Šī abām komandām būs otrā savstarpējā spēle šosezon - novembra sākumā, kad Pujacs vēl nespēlēja "Avangard" vienībā, Rīgā cīņa noslēdzās ar Latvijas kluba zaudējumu 1:4.

Pujacs "Avangard" komandai pievienojās janvāra vidū, pārnākot no Novosibirskas "Sibirj" vienības un noslēdzot līgumu uz pusotru gadu. Šajā laikā viņš piecos mačos izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm. Savukārt "Sibirj" vienībā aizsargs šosezon 25 cīņās guva vienus vārtus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda sērijas pirmajā mačā pirmdien ar 3:4 piekāpās Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai Maskavas "Dinamo" vienībai, piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas, bet pēc tam ar 3:1 uzvarēja Latvijas vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" vienību.

Arī "Avangard" komanda pēdējās trijās spēlēs spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru.

Pēc mača ar "Avangard" izbraukuma sērijas pēdējā spēlē Rīgas "Dinamo" svētdien tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg" komandu.

Pēc tam sekos februāra izlašu pārtraukums, pēc tā Rīgas "Dinamo" gaidāmas vēl divas izbraukuma spēles, bet pēdējie četri regulārā čempionāta mači tiks aizvadīti savā laukumā.

Šobrīd KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 65 punktiem 46 spēlēs ieņem astoto vietu, tomēr tikpat punktu ir arī septītajā vietā esošajai Maskavas CSKA vienībai, kas turklāt aizvadījusi par diviem mačiem vairāk. Cīņa par septīto vietu ir svarīga, jo to ieņēmusī komanda Gagarina kausa pirmajā kārtā izvairīsies no tikšanās ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA klubu, kas, visticamāk, triumfēs Rietumu konferencē.

Tikmēr no konferences sestajā vietā esošās Čerepovecas "Severstaļ" komandas "Dinamo" un CSKA pašlaik atpaliek par septiņiem punktiem, bet devītajā pozīcijā esošo Slovākijas vienību Popradas "Lev" abas komandas apsteidz par 12 punktiem.

Savukārt "Avangard" pašlaik 76 punktiem 45 spēlēs ieņem piekto vietu Austrumu konferencē, tomēr astotajā vietā esošajai "Jugra" komandai ir tikai par trim punktiem mazāk.

Regulārajā čempionātā katra vienība aizvadīs pa 54 mačiem, astoņām labākajām iekļūstot Gagarina kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!