Foto: F64

Vairākiem Rīgas "Dinamo" spēcīgākajiem spēlētājiem sezonas noslēgumā beigsies līgumi, taču kluba vadība pacīnīsies, lai viņus noturētu komandā arī turpmāk, pirmdien teica a/s "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Rīgas "Dinamo" centīsies noturēt komandā uzbrucējus Miķeli Rēdlihu un Mārtiņu Karsumu, kā arī vārtsargu Krisu Holtu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija" sacīja Savickis. Viņš gan piebilda, ka tas notiks "Dinamo" iespēju robežās un interesi par komandas līderiem ir izrādījuši arī citi klubi. Savickis atturējās nosaukt konkurentus, kuri vēlas redzēt pie sevis "Dinamo" labākos spēlētājus.

Savickis arīdzan sliecas uzskatīt, ka komandā tomēr būtu nepieciešams policists ‒ hokejists, kas konflikta situācijā būtu gatavs iesaistīties dūru divcīņās ar tādiem agresīviem spēlētājiem kā Čehovas "Vitjaz" kaušļiem. Pirms pašreizējās sezonas "Dinamo" uzmanības lokā bijis arī Amerikas hokeja līgā (AHL) nonākušais uzbrucējs Raitis Ivanāns, tomēr par viņa aicināšanu uz Rīgu Savickis izteicās atturīgi.

Ar optimismu Savickis vērtē Slovākijas uzbrucēja Marcela Hosas atgriešanos, uzskatot, ka plusu būs vairāk nekā mīnusu. Hosa ir jauks puisis, kas nesabojās komandas garu, un komandai tomēr bija vajadzīgs pastiprinājums, kādreizējā rezultativitātes līdera piesaistīšanu izskaidroja Savickis. Pirmajās spēlēs pēc atgriešanās Hosa no "Dinamo" ansambļa neesot izkritis.

Kluba vadība papildinājumam noskatījusi vēl vairākus spēlētājus, taču izvēlējusies Hosu, bet par citiem kandidātiem vēl domās, uzsvēra Savickis. Viņš kopumā pozitīvi vērtē arī "Dinamo" galvenā trenera Pekas Rautakallio veikumu, lai gan padomes priekšsēdētājam gribētos somam šo to ieteikt gatavošanās procesā, jo komandas pieticīgajā rezultativitātē Savickis saskata likumsakarību. Viņš vēlētos, lai spēlētāji vairāk piestrādātu pie tehnikas.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences turnīra tabulā ir 7.vietā 11 komandu konkurencē un pretendē uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Nākamā spēle komandai būs pirmdien "Arēnā Rīga" pret Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!