Foto: DELFI

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" piektdien sāks gatavošanos jaunajai sezonai, bet pirms čempionāta paredzētas 11 pārbaudes spēles.

Starpsezonā Rīgas "Dinamo" komanda bija diezgan "klusa", savukārt hokeja aprindās klīda runas par kluba finansiālām problēmām. Šonedēļ KHL apstiprināja, ka Rīgas "Dinamo" piedalīsies KHL čempionātā, bet rīdzinieki trešdien paziņoja sagatavošanās plānu jaunajai sezonai.

Gatavojoties 2014./2015. gada KHL sezonai, rīdzinieki augustā piedalīsies divos pārbaudes turnīros - Ufā un "Latvijas Dzelzceļa kausā 2014", kas risināsies "Arēnā Rīga". Vēl ārpus šiem turnīriem paredzētas trīs pārbaudes spēles, tādējādi kopumā sagatavošanās ciklā komanda aizvadīs 11 pārbaudes mačus. 

Rīgas "Dinamo" gatavošanos 2014./2015. gada KHL sezonai, saskaņā ar reglamentu, sāks 11. jūlijā, kad vispirms trenēsies Piņķos un Jūrmalā, bet no 20. jūlija aizvadīs treniņnometni Valmieras Olimpiskajā centrā. Pirmā pirmssezonas pārbaudes spēle tiks aizvadīta 1. augustā Liepājā pret VHL komandu Ņeftekamskas "Toros", kura ir KHL kluba Ufas "Salavat Julajev" fārmklubs. Pēc tam komanda turpinās trenēties Piņķos, un nākamās pārbaudes spēles tiks aizvadīts 8. un 9. augustā pret KHL komandu Novosibirskas "Sibirj".

No 14. līdz 17. augustam komanda piedalīsies pirmssezonas turnīrā Ufā "Baškortostānas Republikas kauss", kurā bez rīdziniekiem spēlēs vēl arī mājinieki "Salavat Julajev", Maskavas apgabala "Atlant", Magņitogorskas "Metallurg" un Sanktpēterburgas SKA. Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidrots turnīra uzvarētājs.

Savukārt no 26. līdz 30. augustam Arēnā Rīga jau sesto reizi norisināsies tradicionālais starptautiskais hokeja turnīrs "Latvijas Dzelzceļa kauss", kurā šogad piedalīsies četras komandas - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", Kazaņas "Ak Bars" un Minskas "Dinamo". Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem tiks aizvadītas spēles par 1. vietu un 3. vietu.

DINAMO RĪGA pirmssezonas pārbaudes spēles (Latvijas laiks):

1. augusts, plkst. 18:00, Liepāja, DINAMO RĪGA - Ņeftekamskas TOROS;
8. augusts, plkst. 18:00, DINAMO RĪGA - Novosibirskas SIBIR;
9. augusts, plkst. 17:00, Inbox.lv ledus halle Piņķos, DINAMO RĪGA - Novosibirskas SIBIR;
14. augusts, plkst. 16:00, Ufa, SALAVAT JULAEV - DINAMO RĪGA;
15. augusts, plkst. 12:00, Ufa, ATLANT - DINAMO RĪGA;
16. augusts, plkst. 10:00, Ufa, METALLURG Mg. - DINAMO RĪGA;
17. augusts, plkst. 10:00, Ufa, SKA - DINAMO RĪGA;
26. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, DINAMO RĪGA - DINAMO Minska
27. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, DINAMO RĪGA - AK BARS;
29. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, DINAMO RĪGA - LOKOMOTIV;
30. augusts, plkst. 19:30, Arēna Rīga, Spēle par vietu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!