Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" papildinājusi sastāvu ar čehu uzbrucēju Vojtehu Polāku, vēsta klubs.

28 gadus vecais Polāks aizvadīto sezonu pavadīja Šveices spēcīgākās līgas klubā "Davos", bet savas karjeras laikā viņš ir spēlējis arī Čehijā, kā arī Ziemeļamerikā – Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Amerikas hokeja līgā (AHL).

Savu profesionāļa karjeru Polāks sāka 2001. gadā, Čehijas Ekstralīgas komandas "Karlovy Vari" sastāvā. 2003. gadā viņu NHL jauno spēlētāju draftā otrajā kārtā ar kopējo 36. numuru izvēlējās Dalasas "Stars" komanda, un tādēļ trīs sezonas (no 2005. gada – 2008. gadam) viņš aizvadīja Ziemeļamerikā – pārsvarā spēlējot AHL fārmkluba Aiovas "Stars" sastāvā (kopā 172 spēles, 36 vārti un 61 piespēle), kā arī 5 mačus aizvadīja NHL līgā Dalasas komandas sastāvā.

Pēc trim sezonām Ziemeļamerikā viņš atgriezās Čehijā, kur kopā ar "Trinec" komandu 2011. gadā kļuva par Čehijas čempionu. 2011./2012. gada sezonu Polāks aizvadīja Šveices spēcīgākā līgā NLA, spēlējot "Kloten" un "Langnau" komandu sastāvā, Špenglera kausa izcīņā izejot laukumā arī pret Rīgas "Dinamo".

Iepriekšējo sezonu viņš iesāka Čehijā, bet pabeidza Šveicē "Davos" sastāvā.

Savas karjeras laikā Vojtech Polak ir spēlējis pasaules čempionātos Čehijas U-20 un U-18 izlašu sastāvos, kā arī spēlējis Čehijas izlases sastāvā pārbaudes turnīros un spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!