Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" pievienojies vārtsargs no Krievijas Aleksandrs Lazušins un Izraēlā dzimušais uzbrucējs Davids Levins, vēsta kluba paziņojums.

Lazušins dzimis 1988. gada 9. aprīlī Krievijas pilsētā Jaroslavļā. Savu profesionālo karjeru Lazušins aizvadījis KHL, pārstāvot Jaroslavļas "Lokomotiv", Novokuzņeckas "Metallurg", Maskavas "Dinamo", Toljati "Lada" un Pekinas "Kunlun Red Star" komandas.

2019./2020. gada KHL regulārajā sezonā vārtsargs "Lokomotiv" rindās aizvadīja 25 spēles, vidēji ielaižot 2,07 vārtus spēlē un atvairot 92,7% pretinieku metienus. Šajā sezonā viņš aizvadīja vienu spēli Pekinas "Kunlun Red Star" rindās.

Lazušins ir trešais vārtsargs no Krievijas Rīgas "Dinamo" sastāvā. Šajā sezonā pamatvārtsargs ir Iļja Proskurjakovs, bet viņa aizvietotājs ir Staņislavs Gaļimovs.

Savukārt Levins komandai pievienojies uz pārbaudes laiku. Viņš dzimis 1999. gada 16. septembrī Telavivā, bet viņam ir arī Kanādas pilsonība. Savu hokejista karjeru Levins aizvadījis Ziemeļamerikā, pēdējās četras sezonas pārstāvot Sudburī "Wolves" vienību Ontārio Hokeja līgā (OHL) čempionātā.

Sudburī "Wolves" rindās uzbrucējs spēlējis rezultatīvi. Aizvadītajā sezonā 57 spēlēs viņš guvis 27 vārtus un atdevis 46 rezultatīvas piespēles.

Uzbrucēja tēvs Pāvels Levins dzimis Rīgā, un viņš bija profesionāls futbolists. Viņš uz Izraēlu pārcēlās 1990. gadā, kad pievienojās Telavivas "Maccabi".

Jau vēstīts, ka Rīgas "Dinamo" sastāvā aizvadītajā nedēļā vairākiem hokejistiem bijusi saslimšana ar Covid-19, tāpēc komanda nav varējusi aizvadīt spēles. Paredzams, ka vienība laukumā varētu atgriezties 28. oktobrī pret Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!