Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pilnībā nokomplektējis vienības nākamās sezonas aizsardzības rindas, kā arī izteikts līguma piedāvājums Latvijas izlases uzbrucējam Kasparam Saulietim, sestdien publicētajā laikrakstā "Diena" citēts "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Lai arī par dažu spēlētāju līguma pagarināšanu klubs oficiāli vēl nav paziņojis, Sējējs atklājis, ka aizsardzībā saglabāti visi deviņi pagājušās sezonas hokejisti - Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Sandis Ozoliņš, Rodrigo Laviņš, Kristaps Sotnieks un Jānis Andersons.

Tāpat vienībā nākamajā sezonā spēlēs arī Latvijas izlases vārtsargs Māris Jučers, par kura līguma noslēgšanu oficiāls apstiprinājums arī nav izplatīts. Viņš kopā ar Nauri Enkuzenu būs vienības pamatvārtsarga Krisa Holta aizstājēji, kamēr Kristeram Gudļevskim arī gaidāmajā sezonā tiks dota iespēja iegūt lielu spēļu praksi Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".

Rīgas "Dinamo" nomināli trešajam spēcīgākajam vārtsargam tiks dota iespēja iegūt spēļu praksi Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), kur spēlēs "Dinamo" sadarbības komanda "Liepājas metalurgs".

Sējējs atklājis, ka vienību tomēr pametis slovāku uzbrucējs Tomašs Surovijs, bet Brokam Troteram, kā vēsta laikraksts, varētu būt izteikts izdevīgs piedāvājums Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Monreālas "Canadiens", kā rezultātā viņš "Dinamo" nākamajā sezonā, iespējams, tomēr nepārstāvēs.

Tikmēr komanda izteikusi līguma piedāvājumu Saulietim, kurš pasaules čempionāta laikā Latvijas izlases rindās kļuva par vienu no patīkamākajiem pārsteigumiem, demonstrējot rezultatīvu un pārliecinošu sniegumu. Pašlaik no uzbrucēja tiek gaidīta atbilde.

Sējējs komandas sastāvā nākamajā sezonā vēlas redzēt arī nesen Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas turnīrā triumfējušo Kasparu Daugaviņu. Kā izteicies Rīgas komandas ģenerālmenedžeris, lielāka skaidrība par Daugaviņa nākotni būs pēc 1.jūlija. Viņa spēlēšanu "Dinamo" Sējējs vērtē ar 50 procentu iespējamību.

Kā zināms, starpsezonā "Dinamo" sastāvs papildināts ar trijiem uzbrucējiem - zviedriem Bjērnu Melīnu un Frēdriku Vargu, kā arī somu Niklasu Luseniusu, kuru komanda pagājušajā gadā izvēlējās līgas jauno spēlētāju draftā.

Tāpat komandai varētu pievienoties uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Roberts Jekimovs.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" galvenais treneris nākamajā sezonā būs soms Peka Rautakallio, kura palīgi arī nākamajā sezonā būs Artis Ābols un Viktors Ignatjevs.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!