Otrdien, 22. augustā, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) desmito sezonu iesāka Rīgas "Dinamo", bet pirms pirmā mača izbraukumā rīdzinieki iepriecinājuši Omskas latviešu biedrību ar dāvanām.

Omskas latviešu biedrība sogad atzīmē 25. jubileju, un Rīgas "Dinamo" atveda tautiešiem dāvanas no Latvijas.

"Šo tikšanos gaidījām jau ilgi. Cenšamies aizbraukt uz visām spēlēm, kuras notiek mums tuvumā un atbalstīt savējos. Šobrīd biedrībā aktīvi darbojas apmēram 20 biedri, ar kuriem tad arī plānojam galvenos izbraucienus gan mājās, gan uz Latviju," saka biedrības pārstāvis Andris Tupesis.

Tupesis arī norāda, ka ļoti cer nākamgad atbraukt uz valsts 100 gadu svinībām pilnā sastāvā, taču viss esot atkarīgs no tā brīža finansiālās situācijas. "Uz Latviju braucam reizi gadā, lai neaizmirstu savu dzimto pusi, aizbrauktu līdz Jūrmalai, kur bērnības un jaunības gados bieži braukts atpūsties. Lai gan Omska jau kļuvusi par mājām, dzimto pusi nekad neaizmirst un viss šeit šķiet mīļāks, jaukāks un tuvāks."

Lai gan biedrībā aktīvi darbojas neliels skaits Omskas latviešu, visi ciemiņi no Latvijas tiek mīļi un sirsnīgi gaidīti ciemos pie viņiem ar jaunumiem no Latvijas.

Kā ziņots, KHL jubilejas, 10. sezonu Rīgas "Dinamo" sāka ar neveiksmī, viesos ar 1:3 piekāpjoties Omskas "Avangard".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!