Foto: F64
Trešo zaudējumu pēc kārtas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē savā laukumā piektdien piedzīvoja Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas ar rezultātu 2:5 (0:1, 1:2, 1:2) piekāpās Ņižņekamskas "Ņeftehimik" hokejistiem.

"Dinamo" labā šajā mačā ar vārtu guvumiem izcēlās Frederiks Vargs un Guntis Galviņš.

Tikmēr "Ņeftehimik" komandā ar diviem vārtiem izcēlās Oskars Osala, bet pa vieniem vārtiem guva Maksims Pestuško, Kirils Kņazevs un Davids Noseks.


Pirms spēles

Šīsdienas mačam treneri atkal pieteikuši ierasto izkārtojumu – 7 aizsargi un 12 uzbrucēji, un vienīgā izmaiņa sastāvā būs Jakuba Šindela atgriešanās Jura Štāla vietā. Tāpat "Dinamo" vārtus sargās Kriss Holts.

Pirmais periods

Spēle iesākās līdzīgā cīņā un vienības jau tās sākumā apmainījās ar bīstamām epizodēm. "Dinamo" spēlētājiem pirmais metiens neizdevās, bet pēc "Ņeftehimik" raidījuma precīzi spēlēja Holts. Jau ceturtajā minūtē rīdziniekiem bija iespēja spēlēt vairākumā, kad noteikumus pārkāpa Martins Cibaks. Vairākumā mājinieki spēlēja pārliecinoši, izveidojot vairākus bīstamums momentus, taču Ņižņekamskas mazākuma brigāde labi aizsargājās. Uzreiz pēc iznākšanas no noraidīto soliņa, viens pret Holtu izgāja Cibaks, tomēr vārtsargs glāba sava komandu.

Tūlīt Rīgas kluba hokejisti pretuzbrukumā vēlreiz apdraudēja viesu vārtsarga Tomasa Tarki vārtus, bet rezultātu atklāja "Ņeftehimik" komanda, kad devītās minūtes sākumā precīzs bija Oskars Osala. Pēc zaudētiem vārtiem "Dinamo" pilnībā pārņēma spēles iniciatīvu, taču ripa nelidoja vārtos, tomēr tika nopelnīta iespēja spēlēt vairākumā. Arī šoreiz viena vīra pārsvaru izmantot neizdevās, lai arī bija labas iespējas. Piecas minūtes pirms trešdaļas noslēguma Miķelis Rēdlihs izrāvās no aizsargiem un saņēma piespēli, taču metiens sanāca virsū vārtsargam.

Tūlīt pirmo reizi mazākumā spēlēja rīdzinieki, jo Šindels saņēma divu minūšu noraidījumu. Mazākumā "Dinamo" spēlēja droši un neļāva pretiniekiem izveidot bīstamu vārtu gūšanas momentu. Arī pēdējās divās minūtēs pārsvars piederēja mājiniekiem, bet rezultāts tā arī nemainījās.

Otrais periods

Otrā trešdaļa "Dinamo" komandai iesākās ļoti neveiksmīgi un pēc paviršas Džeimija Lundmarka spēles aizsardzībā savus un komandas otros vārtus guva Osala. Arī turpinājumā Rīgas komandai neveicās -Niklass Luceniuss pārkāpa noteikumus, atstājot savu vienību mazākumā, bet tajā "Ņeftehimik" komandai nekas īpaši neizdevās. Pēc spēlēšanas mazākumā "Dinamo" hokejisti rāvās uzbrukumā un izveidoja labus vārtu gūšanas momentus, taču ripu iedabūt vārtos nekādi neizdevās.

Ilgāku laiku laukumā bija redzama līdzīga spēkošanās, bet mača desmitajā minūtē Frederiks Vargs izpildīja soda metienu, jo iepriekš, dodoties uzbrukumā, viņu neatļauti kavēja, taču viņš šo iespēju izmantot neprata. Savukārt savas iespējas turpināja realizēt Ņižnekamskas hokejisti, un Kirils Kņazevs spēles 32.minūtē panāca jau 3:0 savas vienības labā. Lai arī turpinājumā liels pārsvars piederēja mājiniekiem, tas realizējās tikai kārtējā "Neftehimik" pārkāpumā. Vairākumā "Dinamo" ilgu laiku neveicās, bet pēdējā minūtē beidzot izdevās gūt vārtus – pēc Lundmarka piespēles precīzs no vārtu priekšas, raidot ripu apakšējā stūrī, bija Vargs.

Trešais periods

Spēles noslēdzošās 20 minūtes "Dinamo" vārtos stājās Māris Jučers. Rīdzinieki trešdaļu iesāka vētraini, veidojot uzbrukumus visas pirmās septiņas perioda minūtes. Vispirms laba izdevība bija Gintam Meijam, taču vārtsargu pārspēt viņam neizdevās. Tūlīt ātrā uzbrukumā devās Mārtiņš Karsums, taču viņu apturēja aizsargs, bet pēc Miķeļa Rēdliha uzmetiena ripu vārtos varēja ieraidīt Jānis Sprukts. Arī turpinājumā mājinieki veidoja uzbrukumu viesuļus, taču "Ņeftehimik" vairākumā prata gūt vēl vienus vārtus, kad trešdaļas desmitajā minūtē precīzs bija Maksims Pestuško.

Pēc šīs epizodes spēles temps kritās, bet "Dinamo" joprojām kontrolēja spēles gaitu, izveidojot vairākus labus uzbrukumus. Nākamajās minūtēs laukumā vairākas reizes bija manāmi asumi un vairākas reizes spēlētāji devās uz noraidīto soliņu. Pēdējās minūtēs otros vārtus "Dinamo" labā guva Guntis Galviņš, bet neilgi pēc tam, vēlreiz vairākumā, trīs vārtu pārsvaru viesu komandai atjaunoja Davids Noseks. Atlikušajās sekundēs rezultāts vairs nemainījās un "Dinamo" savā laukumā piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #31
Chris Holt
(#37 Māris Jučers).

Aizsargi: #9
Krišjānis Rēdlihs
- #13 Guntis Galviņš, #8
Sandis Ozoliņš
- #14 Jēkabs Rēdlihs, #2
Rodrigo Laviņš
- #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: #15
Mārtiņš Karsums
- #5
Jānis Sprukts
- #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #17
Aleksandrs Ņiživijs
- #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #95
Juris Upītis
- #32 Jakub Sindel - #87 Gints Meija.

Ņižņekamskas "Ņeftehimik sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #32 Tarkki (#1 Franskevič).
Aizsargi: #42 Šitov - #22 Mantyla, #44 Belov - #7 Koroļev, #73 Nosek - #75 Mamašev, #5 Berezin.
Uzbrucēji: #76 Koroļuk - #8 Cibak - #33 Pestuško, #26 Osala - #25 Arhipov - #70 Milovzorov, #85 Kņazev - #71 Poligalov - #14 Simakov, #38 Sergejev - #11 Islamov - #34 Obuhov.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!