Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien savā laukumā uzņem Maskavas "Spartak" komandu.

Mačs sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "TV6".

Paredzams, ka Rīgas "Dinamo" komandā šajā mačā debitēs kanādiešu centra uzbrucējs Pols Šehura, kurš sezonu iesāka Čehijas vienībā Prāgas "Lev".

Latvijas klubs šajā mačā pirmo reizi spēlēs ar trešajiem - melnajiem - krekliem. Šosezon šajos kreklos Rīgas "Dinamo" par godu pastāvēšanas piektajai sezonai aizvadīs vēl četras mājas spēles.

Tikmēr "Spartak" komandai diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt Ņikita Ščitovs. Tāpat iepriekšējos mačus traumu dēļ izlaiduši vārtsargs Aleksejs Jahins un uzbrucējs Nikolajs Škeņins.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar deviņiem punktiem deviņās spēlēs pašlaik ieņem 12.vietu, bet "Spartak" komanda tikusi pie desmit punktiem un atrodas pozīciju augstāk.

Kā ziņots, iepriekšējā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" komanda trijās spēlēs tika vien pie viena punkta, bet "Spartak" komanda nav spējusi uzvarēt jau četrās spēlēs.

Piecas no nākamajām sešām spēlēm Rīgas "Dinamo" aizvadīs savā laukumā. Pirmdien rīdzinieki uzņems Ufas "Salavat Julajev", pēc tam nākamajā trešdienā viesosies pie latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas komandas Doņeckas "Donbass", bet pēc tam vēl ik pēc dienas pauzes savā laukumā uzņems Čehovas "Vitjaz", Čerepovecas "Severstaļ" un Minskas "Dinamo" komandas.

Rīgas "Dinamo" šosezon spēlē vienā KHL divīzijā ar čempionvienību Maskavas "Dinamo", kā arī ar Sanktpēterburgas SKA, Čehovas "Vitjaz", Ukrainas komandu Doņeckas "Donbass", Bratislavas "Slovan" un Prāgas "Lev". Šīs komandas cīnās Rietumu konferences Bobrova divīzijā.

Regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!