Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas "Rīgas Dinamo" galvenajam trenerim Sergejam Zubovam 2021./2022. gada sezonā asistēs Edgars Lūsiņš, Valērijs Kuļibaba un Oļegs Orehovskis, ziņo komanda.

Oļegs Orehovskis būs atbildīgs par aizsargiem, Valērijs Kuļibaba strādās ar uzbrucējiem un Edgars Lūsiņš koncentrēsies darbam ar vārtsargiem, vēstīts vienības mājaslapā.

43 gadus vecais Noriļskā dzimušais treneris Oļegs Orehovskis ir labi pazīstams bijušais hokejists un treneris ar vairāk nekā desmit gadu stāžu, rakstīts "Dinamo" interneta vietnē. Savas hokejista karjeras laikā viņš aizsarga pozīcijā Krievijas spēcīgākajā līgā spēlējis 14 sezonas, kopā aizvadot vairāk nekā 600 spēles.

Orehovskis arī kļuvis par trīskārtēju Krievijas čempionu. Aizsargs to paveica ar Maskavas "Dinamo" komandu, kurā aizvadījis lielāko daļu savas karjeras. Bijušais hokejists Krievijas izlases sastāvā spēlējis 2001. gada pasaules čempionātā.

Trenera karjeru viņš iesāka 2010. gadā, kad kļuva par Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas Tveras "Šerif" galvenā trenera asistentu, nākamajā sezonā jau šādā pašā amatā strādāja Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandā Balašihas "Dinamo", bet vēl pēc gada kļuva par KHL kluba "Vitjazj" galvenā trenera asistentu.

Podoļskas vienībā Orehovskis nostrādāja četras sezonas, no kurām gandrīz divas sezonas bija arī galvenais treneris, komandai "play-off" spēles nesasniedzot. Pēc tam kā galvenā trenera asistents strādājis "Ņeftehimik", Maskavas "Dinamo" un "Soči" komandās, Sočos pildot Sergeja Zubova asistenta funkcijas. Pēdējā divas sezonas Orehovskis pavadīja Novosibirskas "Sibirj" klubā.

45 gadus vecais Valērijs Kuļibaba 2020./2021. gada sezonā bija Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas HK "Rīga" galvenais treneris, un viņa vadībā komanda startēja MHL čempionātā.

Pirms tam viņš kā galvenais treneris ir strādājis ar Latvijas čempionāta komandām "Zemgale" un "Liepājas Metalurgs-2", kā arī vadījis MHL B līgas vienību Kišiņevas "Platinau" un Krievijas trešās augstākās līgas klubu Ņižņijtagilas "Junior-Sputņik".

Kuļibaba bijis Latvijas klubu izlases galvenais treneris Baltijas kausa izcīņā un strādāja Latvijas izlases treneru korpusā pasaules čempionātā Slovākijā 2019. gadā. Savas spēlētāja karjeras laikā Valērijs Kuļibaba uzbrucēja pozīcijā spēlējis dažādos Latvijas klubos, kā arī Krievijā, Somijā un Vācijā.

36 gadus vecais Edgars Lūsiņš 2020./2021. gada sezonā kā vārtsargu treneris strādāja Austrijas klubos "Lustenau" un "Dorbirner". bet pirms tam vairākas sezonas ir strādājis Latvijas klubā "Prizma", kā arī Latvijas U-20 un U-18 izlasēs.

Hokejista karjeras laikā viņš vārtsarga pozīcijā spēlējis dažādos klubos Latvijas čempionātā, vienu sezonu bija arī "Dinamo" kluba sistēmā, KHL nospēlējot četras spēles. Leģionāra gaitās Lūsiņš spēlējis ASV, Vācijā, Čehijā un Dānijā.

Pēc vārtsarga karjeras Lūsiņš bijis aktīvs mediju vidē, tostarp pildot eksperta lomu Rīgas "Dinamo" spēļu translācijās televīzijā.

Rīgas komandu pērn vadīja Pēteris Skudra, kuram asistēja pašmāju speciālisti Aleksandrs Ņiživijs un Raimonds Vilkoits, kā arī Dmitrijs Parhomenko un Andrejs Kudins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!