Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Rīgas "Dinamo" tuvākajās spēlēs nāksies iztikt bez uzbrucēja Koltona Gilisa, kurš otrdien guva savainojumu, informē vienība.

Giliss kājas muskuļa traumu guva otrdien KHL mačā pret "Kuņluņ Red Star", kurā rīdzinieki zaudēja ar 2:5. Otrajā periodā vienā no ātrajiem pretuzbrukumiem Giliss pēkšņi apstājās un ar sāpju grimasi sejā atstāja laukumu. Pēc brīža viņš devās uz ģērbtuvēm un spēlē neatgriezās.

Kā informē Rīgas "Dinamo", uzbrucējam ir kājas muskuļa savainojums un ārstēšanas process aizņemšot aptuveni desmit dienas. Tādējādi uzbrucējs noteikti izlaidīs trīs nākamās mājas spēles – Liepājā pret Habarovskas "Amur" (10. novembrī) un Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral" (12. novembrī), kā arī "Arēnā Rīga" pret Kazaņas "Ak Bars" (14. novembrī). Pēc tam rīdziniekiem plānoti divi izbraukuma mači pret Bratislavas "Slovan" (17. novembrī) un Zagrebas "Medveščak" (19. novembrī).

Šajā sezonā Giliss piedalījies 26 spēlēs, kurās guvis septiņus vārtus, kā arī atdevis četras rezultatīvas piespēles, nopelnījis 57 soda minūtes. Vidēji mačā viņš laukumā bijis 17:18 minūtes, bet hokejista lietderības koeficients bijis "+1".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!