Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) otrajā spēlē pēc nacionālo izlašu pauzes šodien savā laukumā tiekas ar Krievijas komandu Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Mača sākums "Arēnā Rīga" paredzēts plkst.19.30. To tiešraidē būs iespējams vērot arī "TV6" kanālā.

Rīgas komandai šajā spēlē joprojām nepalīdzēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Matjē Karls, kuri guvuši savainojumus. Līdz ar to no fārmkluba uz Rīgas "Dinamo" komandu izsaukti aizsargs Mārtiņš Porejs un uzbrucējs Gunārs Skvorcovs.

Tāpat paredzams, ka šajā mačā Rīgas "Dinamo" komandai vairs nepalīdzēs amerikāņu centra uzbrucējs Robs Šremps, kurš ievietots atteikumu sarakstā. Viņu tagad savā īpašumā var iegūt jebkurš cits KHL klubs. Tomēr arī ja tas nenotiks, maz ticams, ka spēlētājs vēl atgriezīsies Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Savukārt "Neftehimik" rindās šajā mačā laukumā nedosies šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju izvēles drafta pirmais numurs Nails Jakupovs, kurš pēc Krievijas U-20 izlases treniņnometnes Ņižņekamskas kluba rīcībā atgriezīsies vien sestdien.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas sākumā pēc zaudējuma Minskas "Dinamo" hokejistiem ar 0:2 savā laukumā Rīgas "Dinamo" kluba valde no galvenā trenera amata atstādināja somu speciālistu Peku Rautakallio.

Par galvenā trenera vietas izpildītāju iecelts līdzšinējais Rautakallio asistents Artis Ābols. Pirmajā spēlē Ābola vadībā rīdzinieki trešdien ar 0:3 piekāpās latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" vienībai, līdz ar to treneris pagaidām savā karjerā ir bez uzvarām.

Zīmīgi, ka Rīgas "Dinamo" komanda pirms šī mača nav spējusi gūt vārtus jau 120 minūtes un astoņas sekundes.

Tikmēr "Ņeftehimik" vienība uzvarējusi piecās no pēdējām sešām spēlēm.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" nākamtrešdien sāks izbraukuma sēriju, kurā atkal sacentīsies tieši ar "Ak Bars" un "Ņeftehimik", kā arī Ufas "Salavat Julajev".

Pirms šīs spēles Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 25 spēlēs atrodas pēdējā, 14.vietā, bet "Ņeftehimik" ar 38 punktiem 23 mačos ir septītajā vietā Austrumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!