Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šodien uzsāk pēdējo šīs sezonas regulārā čempionāta trīs izbraukuma spēļu sēriju, pirmajā mačā tiekoties ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" vienību.

Mačs sāksies plkst.18.45 pēc Latvijas laika.

Kā zināms, Maskavas "Dinamo" komandu piemeklējusi smaga traumu epidēmija un tā jau ir piedzīvojusi desmit zaudējumus pēc kārtas. Savukārt Rīgas "Dinamo" pēdējās desmit cīņās ir ticis pie četriem panākumiem.

Šī abām komandām būs jau piektā savstarpējā tikšanās reize šosezon - oktobrī vienības uzvaras dalīja uz pusēm. Pirmajā mačā Maskavā Rīgas "Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 2:1, bet otrajā cīņā Rīgā laukuma saimnieki piedzīvoja zaudējumu ar 1:3. Savukārt pēc tam nākamās divas cīņas arī notika Rīgā - pirmajā mačā 22.decembrī Latvijas klubs uzvarēja pēcspēles metienu sērijā ar 2:1, bet otrajā spēlē 10.janvārī Rīgas "Dinamo" svinēja panākumu ar rezultātu 4:2.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik Rīgas "Dinamo" ar 64 punktiem 46 spēlēs ieņem astoto vietu, par diviem punktiem atpaliekot no septītajā vietā esošās Baltkrievijas vienības Minskas "Dinamo", bet vēl punktu zaudējot Maskavas "Spartak", kas šobrīd ieņem sesto vietu.

Devītajā vietā esošo Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu pašlaik Rīgas "Dinamo" apsteidz par astoņiem punktiem, bet tā ir aizvadījusi par divām spēlēm mazāk.

Savukārt Maskavas "Dinamo" ar 76 punktiem 44 cīņās ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

Kā zināms, pēc 54 regulārā čempionāta spēlēm Gagarina kausa izcīņai kvalificēsies astoņas spēcīgākās konferences komandas.

Pēc spēles ar Maskavas "Dinamo" komandu rīdziniekiem arī nākamās divas cīņas plānotas izbraukumā. Tajās Latvijas klubs ik pēc dienas tiksies ar Čehovas "Vitjaz" un Maskavas CSKA.

Savukārt pēdējās piecas regulārā čempionāta cīņas Latvijas klubs aizvadīs savu skatītāju priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!