Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" svētdienas dramatiskajā uzvarā pār Magņitogorskas "Metallurg" bija vienota, kas sekmēja tās atspēlēšanos no nelabvēlīga rezultāta un uzvaras gūšanu papildlaikā, atklāja uzvaras vārtu autors Vitālijs Pavlovs.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" kārtējā KHL regulārā čempionāta spēlē savā laukumā svētdien ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja "Metallurg" hokejistus. Rīgas "Dinamo" rindās pamatlaikā izcēlās Marcels Hosa un Kristaps Sotnieks, bet pagarinājumā mājiniekiem panākumu nodrošināja Pavlovs.

"Ja godīgi, nemaz neatceros, kad pēdējo reizi būtu iemetis pagarinājumā," atzina Pavlovs. "Šie karjerā nav pirmie, bet Rīgas "Dinamo" sastāvā noteikti nekas tāds vēl nav bijis. Rīgas kluba vienībā vispār man nav daudz vārtu."

"Sākums mums nebija diez ko labs, taču atspēlējāmies no 0:2, papildlaikā paveicās un uzvarējām. Arī es kaut kur biju vainīgs, kad nonācām iedzinējos, - pāris situācijās nenospēlēju līdz galam. Tomēr ļoti gribējām atgriezties spēlē. Bijām vienoti, beigās viss sanāca, turklāt arī čehu vārtsargs Jakubs Sedlāčeks labi nospēlēja," uzskata uzvaras vārtu autors.

Pavlovs sacīja, ka Rīgas "Dinamo" hokejisti jau iepriekš bija redzējuši, kā spēlē "Metallurg" komanda. "Zinājām, ka pirmā maiņa viņiem ir ļoti laba, kas spēlē arī vairākumā un ļoti daudz iemet. Tomēr mača laikā varbūt pārāk daudz akcentējām savu spēli uz viņu pirmo maiņu, līdz ar to citiem viņu virknējumiem iedevām vairāk laika. Tāpat pārāk daudz koncentrējāmies spēlēt no aizsardzības, lai gan varējām jau no sākuma spēlēt aktīvāk."

Kā pastāstīja Pavlovs, Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols pēc cīņas ģērbtuvē spēlētājus esot uzslavējis par cīņassparu līdz pat spēles beigām.

Turpinājumā 17. un 21.oktobrī Rīgas "Dinamo" aizvadīs izbraukuma spēles Bratislavā un Prāgā. 23.oktobrī Latvijas vienība savās mājās tiksies ar Maskavas CSKA, bet pēc tam atkal sāks četru spēļu izbraukumu.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 29 punktiem 16 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!