Foto: Mango
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" rindas nākamajā sezonā papildinās viens vārtsargs no ASV vai Kanādas, intervijā laikrakstam "Diena" atklāja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Šobrīd Rīgas "Dinamo" komplektē sastāvu nākamai sezonai un pagaidām līgums nav ne ar vienu vārtsargu.

"Ar treneri Juliusu Šupleru jau bijām noskatījuši un daļēji aizrunājuši piecus ārzemniekus, bet viņus pārsolīja bagātāki klubi. Tāda diemžēl ir reālā situācija. Mūsu redzeslokā joprojām ir plašs spēlētāju loks. Jūlija sākumā atvērsies tirgus Ziemeļamerikā, un tad tie spēlētāji, kuri neiegūs vienvirziena līgumus NHL, meklēs variantus spēlēšanai Eiropā," saka Sējējs. "Pagaidām varu teikt, ka ir noskatīts viens vārtsargs Amerikā un vēl viens Kanādā. Viens no diviem nākamajā sezonā spēlēs Rīgas "Dinamo"."

Sējējs arī atklāja, ka pagaidām nav izdevies vienoties ar pagājušās sezonas pamatvārtsargu Edgaru Masaļski. Pats hokejists jau ir izteicis vēlmi palikt "Dinamo", taču abu pušu vēlmes atšķiras, situāciju raksturoja Sējējs.

Kā vēsta "Diena", Masaļska prasības, pēc neoficiālas informācijas, esot trīskārt palielinājušās.

Tāpat "Dinamo" ir izteicis piedāvājumus uzbrucējiem Laurim Dārziņam, Mārtiņam Karsumam, Aleksandram Ņiživijam un Miķeļim Rēdliham.

Dārziņa prasības klubs spēšot apmierināt, tāpēc ar viņu problēmām nevajadzētu būt. Ņiživiju it kā savās rindās vēloties redzēt Maskavas apvienotais klubs "Dinamo", kuru trenēs Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Savukārt Karsumam un Rēdliham izteikti kvalifikācijas līguma piedāvājumi. Abi ir spēlētāju kategorijā, kuriem nav vēl 28 gadi, tāpēc nepieņemot "Dinamo" piedāvājumi citā KHl klubā viņi nedrīkstēs spēlēt.

"Dinamo" ģenerālmenedžeris vēlreiz apstiprināja, ka pēdējo divu sezonu uzbrukuma līderis Marsels Hosa nespēlēs vairs Rīgā. "Atšķirībā no pagājušā gada, kad Hosa arī meklēja izdevīgāku variantu Krievijā, bet tomēr spēlēja "Dinamo", tagad cerības uz viņa palikšanu vairs nav. Kā man sacīja Marsels, viņam jau ir vienošanās ar Kazaņas "Ak Bars" uz turpmākajiem diviem gadiem."

Nākamajā sezonā "Dinamo" otrā komanda HK "Rīga" spēlēs Jaunatnes hokeja līgā (MHL), bet vienības galvenais treneris vēl nav izvēlēts.

Sējējs arī apstiprināja, ka oktobrī Latvijā viesosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Fīniksas "Coyotes". Spēle paredzēta 6.oktobrī, bet oficiālas vienošanās vēl nav. "Pēc plāna 6. oktobrī Rīgā ir jāspēlē Fīniksas "Coyotes". 4. oktobrī Sanktpēterburgā paredzēta SKA un Karolīnas "Hurricanes" spēle. Pēc tam abi NHL klubi Somijā aizvadīs pirmo savstarpējo NHL regulārā čempionāta spēli."

Sējējs piebilda, ka jaunās sezonas kalendārs varētu oficiāli tikt apstiprināts jūnija sākumā, jo KHL vadība joprojām "turpina izskatīt Hradeckrāloves kluba no Čehijas iespējamo iekļaušanos līgā jau nākamajā sezonā".

Jau ziņots, ka šobrīd līgumi ar "Dinamo' uz nākamo sezonu ir Sandim Ozoliņam, Arvīdam Reķim, Jānim Andersonam, Oskaram Cibuļskim, Jēkabam Rēdliham, Jānim Spruktam, Robertam Bukartam, Andrim Džeriņam, Ronaldam Cinkam un Raimondam Vilkoitam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!