Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē šodien izbraukumā tiekas ar spēcīgo Sanktpēterburgas SKA komandu, kurā spēlē arī pazīstamais uzbrucējs Iļja Kovaļčuks.

Mačs sāksies plkst.17.30 pēc Latvijas laika. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB), bet no plkst.22 spēli ierakstā rādīs arī "TV6".

Iepriekšējā spēlē Rīgas "Dinamo" pirmdien viesos ar rezultātu 1:3 zaudēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajai līgas čempionvienībai Maskavas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komanda spējusi uzvarēt pamatlaikā tikai vienā no 12 oktobra spēlēm. Savukārt SKA hokejisti uzvarējuši astoņās no pēdējām desmit cīņām.

Pēc šodienas mača Rīgas "Dinamo" svētdien savā laukumā uzņems Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo", bet pēc šīs cīņas sāksies novembra starptautiskais pārtraukums.

Kā ziņots, 29 gadus vecais Kovaļčuks SKA komandai pievienojies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laiku. Aizvadītajā sezonā viņš kopā ar Ņūdžersijas "Devils" komandu spēlēja Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, kurā tā ar 2-4 piekāpās Losandželosas "Kings" vienībai.

Pagājušajā sezonā Kovaļčuks laukumā devās 77 NHL regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva 37 vārtus un veica 46 rezultatīvas piespēles. Savukārt 23 Stenlija kausa mačos Kovaļčuka rēķinā astoņi vārti un 11 piespēles.

Kopumā NHL karjeras laikā Kovaļčuks piedalījies vairāk nekā 800 spēlēs, vidēji katrā no tām iekrājot mazliet vairāk par vienu rezultativitātes punktu.

Savukārt SKA komandā pavadītajā laikā Kovaļčuks 14 KHL mačos guvis deviņus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 20 punktiem 22 spēlēs joprojām ieņem pēdējo, 14.vietu, bet SKA ar 43 punktiem 20 cīņās ieņem trešo vietu.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!