Foto: LETA
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šodien ceturtās sezonas otrajā mačā izbraukumā tiekas ar aizvadītās sezonas Gagarina kausa finālistiem Mitišču "Atlant".

Mačs sāksies plkst.18.30 pēc Latvijas laika, un to tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas pirmajā mačā otrdien izbraukumā ar rezultātu 2:5 zaudēja latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētajai Kazaņas "Ak Bars" vienībai.

Savukārt "Atlant" hokejisti savā pirmajā šīs sezonas spēlē pirmdien ar 3:5 piekāpās pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvējai Ufas "Salavat Julajev" komandai. Līdz ar to "Salavat Julajev" vienība, pieveicot "Atlant", ieguva Jaroslavļas "Lokomotiv" komandas vārdā nosaukto kausu, kas tika izveidots pēc pagājušajā nedēļā notikušās traģiskās aviokatastrofas.

Jaunajai KHL sezonai bija plānots sākties jau pagājušajā trešdienā, tomēr šajā dienā traģiskā aviokatastrofā cieta Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, aizejot bojā visam vienības pamatsastāvam, kurā bija arī leģendārais latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņš.

Pēc notikušā tika pārtraukta KHL jaunās sezonas atklāšanas spēle un līdz pirmdienai atceltas arī pārējās cīņas. Tādējādi nenotika arī 9. un 11.septembrī paredzētās Rīgas "Dinamo" izbraukuma spēles ar "Salavat Julajev" un Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandām.

Abas šīs spēles tiks izspēlētas vēlāk sezonas gaitā.

Pirmajā izbraukuma sērijā Rīgas "Dinamo" komandai nepalīdz uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kuram ir muguras savainojums. Viņš varētu piedalīties pirmajās mājas spēlēs.

Tāpat Latvijas klubam nākamajās trijās spēlēs būs jāiztiek bez aizsarga Kristapa Sotnieka, kuram trešdien tika piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija par "Ak Bars" spēlētāja Vadima Homicka savainošanu.

Pēc mača ar "Atlant" komandu Rīgas "Dinamo" nākamās četras cīņas aizvadīs savā laukumā, pirmajā no tām 19.septembrī spēkojoties ar bijušā vienības galvenā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA komandu.

Starpsezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizvadīja desmit pārbaudes spēles, kurās izcīnīja četras uzvaras.

Rīgas "Dinamo" minimālais uzdevums šajā sezonā ir iekļūšana Gagarina kausa izcīņā.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Gagarina kausa Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!