Foto: F64
Latvijas komanda "Rīga" trešdien izcīnīja uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) regulārā čempionāta mačā, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Rīdzinieki viesos ar rezultātu 5:3 (2:1, 2:1, 1:1) pārspēja Ņižņijnovgorodas "Čajka" komandu, kas cieta devīto zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas komanda jau spēles trešajā minūtē nonāca iedzinējos, bet līdz pirmā perioda beigām precīzi meta Kosts Gusevs un Erlends Kļaviņš, kuri "Rīgai" panāca vadību. Nepilnas sešas minūtes pirms otrā perioda beigām Rūdolfs Polcs panāca 3:1, bet turpinājumā abas komandas apmainījās ar vēl gūtiem vārtiem, "Rīgai" ar nekļūdīgu raidījumu izceļoties Antonam Trastašenkovam.

Trešā perioda ceturtajā minūtē Jānis Švanenbergs panāca trīs vārtu pārsvaru viesiem, bet līdz mača beigām "Čajka" vienus vārtus atguva, kas gan rīdziniekiem netraucēja svinēt uzvaru ar 5:3.

Abas komandas ceturtdien aizvadīs vēl vienu savstarpēju maču. Pēc tam būs teju mēnesi ilgs pārtraukums, jo daļa no MHL hokejistiem spēlēs pasaules U-20 čempionātā, pēc kura rīdzinieki aizvadīs desmit mājas spēles pēc kārtas.

Jau ziņots, ka šī izbraukuma pirmajās divās spēlēs "Rīga" ar 2:4 un 3:4 piekāpās Mitišču "Atlanti" komandai.

Ar 33 spēlēs izcīnītiem 25 punktiem "Rīga" ieņem 13.vietu Rietumu konferencē, kur "Čajka" ar 19 punktiem 29 cīņās ir 15.pozīcijā.

"Rīgas" komandas galvenais treneris šajā sezonā ir Aigars Cipruss, kurš amatā nomainījis Ronaldu Ozoliņu. Ciprusam palīdz Raimonds Vilkoits un Normunds Sējējs.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr nākamās trīs sezonas pēc kārtas vienībai gads noslēdzās jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!