Foto: LETA
Trešdien ar aizvadītās sezonas finālistu Ufas "Salavat Julajev" un Mitišču "Atlant" sākas jaunā, pēc skaita ceturtā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezona, kurā šogad KHL čempionātā atkal spēlēs 24 komandas, ieskaitot Rīgas "Dinamo".

"Salavat Julajev" un Mitišču "Atlant" pēc KHL tradīcijas izspēlēs Atklāšanas kausu, kurā tiekas Gagarina kausa ieguvēji un viņu pretinieki finālā, šogad - "Salavat Julajev" un "Atlant". Pārējās komandas KHL regulāro čempionātu uzsāks ceturtdien, 8.septembrī.

Jau ar pirmo KHL sezonu čempionātā ir iesaistījies Rīgas "Dinamo" hokeja klubs, kas līdz šai sezonai bija vienīgais, kas līgā pārstāvēja Eiropas Savienību. Rīdzinieku sniegums KHL regulārajā čempionātā bijis vienmērīgs - divās sezonās ieņemta 13.vieta, bet veiksmīgākā bija pirmā KHL sezona, kurā izcīnīta 10.vieta. Katrreiz Rīgas "Dinamo" iekļuva arī Gagarina kausa izcīņā, kurā gan tālāk par otro kārtu mūsējie ne reizi nav aizkļuvuši.

Šosezon Rīgas "Dinamo" ir notikušas visai būtiskas izmaiņas - komandu trīs sezonas vadījušā slovāka Jūliusa Šuplera vietā ir stājies soms Peka Rautakallio, komandas sastāvā parādījušies jauni uzvārdi, bet citi - pazuduši. Komandas kodolu joprojām veido Latvijas izlases spēlētāji, īpaši aizsardzībā, kur joprojām nav neviena ārzemnieka, bet no pagājušās sezonas leģionāriem Rīgas "Dinamo" formā turpinās spēlēt vien vārtsargs Kriss Holts. Starpsezonā komandu pameta gan zviedru vārtsargs Mikaēls Telkvists, gan uzbrucēji Marks Hartigans, Tomašs Surovijs, Broks Troters, Vitālijs Karamnovs un Roberts Petrovickis. Viņu vietā ir nākuši skandināvi - zviedri Bjerns Melins un Frederiks Vargs, soms Niklass Luceniuss, kā arī kanādietis Džeimijs Lundmarks.

Pirms sezonas sākuma Rīgas "Dinamo" aizvadīja vairākas pārbaudes spēles un piedalījās divus turnīros - Latvijas dzelzceļa kausa izcīņā un "Donbass Open Cup" kausa izcīņā Ukrainā. Abos turnīros Rīgas "Dinamo" ieņēma trešo vietu.

Jauno sezonu Rīgas komanda iesāks izbraukumā, pirmo spēli aizvadot piektdien, 9.septembrī, Omskā tiekoties ar vietējo "Avangard". Tālāk rīdzinieku gaitas vedīs uz Ņižņekamsku, pie Ņižņekamskas "Ņeftehimik", tad pie Kazaņas "Ak Bars", bet izbraukumu noslēgs pret pagājušās sezonas Gagarina kausa izcīņas finālistiem Mitišču "Atlant".

Pirmo mājas spēli "Arēnā Rīga" dinamieši aizvadīs 19.septembrī, kad tiksies ar sava bijušā trenera Jūliusa Šuplera vadīto Maskavas CSKA.

Visas Rīgas "Dinamo" spēles arī šosezon tiešraidē translēs LTV7.

Tāpat kā iepriekšējās sezonās arī šajā vairāki Latvijas hokejisti pārstāvēs citus KHL klubus. Tā vasarā uz vienu no spēcīgākajām vienībām Kazaņas "Ak Bars" pārgāja iepriekšējās sezonas Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais vārtu guvējs Lauris Dārziņš, Novosibirskas "Sibirj" jau trešo sezonu pēc kārtas pārstāvēs aizsargs Georgijs Pujacs; Hantimansijskas "Jugra" vārtus otro sezonu pēc kārtas turpinās sargāt Edgars Masaļskis, bet no Nacionālās Hokeja līgas (NHL) uz KHL pārnākušais aizsargs Kārlis Skrastiņš pārstāvēs Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kontinentālā hokeja līga tika izveidota 2008.gada pavasarī ar mērķi popularizēt un attīstīt hokeju Krievijas teritorijā un citās Eiropas un Āzijas valstīs. Pirmajā KHL čempionātā 2008./2009. gada sezonā un nākamajā piedalījās 24 komandas, bet pērn komandu skaits samazinājās līdz 23. Šosezon pēc Popradas "Lev" iesaistīšanās KHL čempionātā līgā atkal spēlēs 24 vienības, kas sadalītas divās konferencēs - Rietumu un Austumu, un četrās divīzijās, kas nosauktas izcilu padomju hokejistu vārdā - Harlamova, Bobrova, Tarasova un Černišova.

Rīgas "Dinamo" spēlē Bobrova divīzijā kopā ar Maskavas "Dinamo", ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Slovākijas komandu Popradas "Lev", Maskavas "Spartak", Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!