Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ufas "Salavat Julajev", kuru pārstāv Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, atklātā vēstulē Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lūdz aizsargāt kluba ģenerālsponsoru – labdarības fondu "Ural", vēsta krievu mediji.

Jau ziņots, ka izmeklējot Krievijas naftas kompānijas "Bašņeftj" lietu, arestēti labdarības fonda "Ural" banku konti, tādējādi iesaldējot tur esošos naudas līdzekļus. Lai arī publiski vēl nav paziņots, kā tas ietekmē komandu, tomēr kluba vadība vērsusies pēc palīdzības pie Putina.

Atklātajā vēstulē teikts, ka "Ural" komanda paņēma Ufas klubu savā paspārnē un kopš tā laika hokejs šajā reģionā ir sporta veids numurs viens. Tas palīdzējis 2008.gadā kļūt par valsts čempioniem un 2011.gadā triumfēt KHL Gagarina kausā.

"Lūdzam aizsargāt mūsu ģenerālsponsoru labdarības fondu "Ural", tādējādi saglabājot "Salavat Julajev" kā vienu no Krievijas spēcīgākajiem klubiem un neļaujot baškīru hokejam spert soli atpakaļ. Vladimir Vladimirovič, mēs zinām, ka Jūs ļoti mīlat hokeju. Jūs vienmēr priecājaties par Krievijas izlases uzvarām. Mums, hokeja pasaules cilvēkiem, ir ārkārtīgi patīkami, ka Jūs pievēršat ļoti lielu uzmanību šī sporta attīstībai mūsu valstī. Ceram uz Jūsu atbalstu," teikts "Salavat Julajev" komandas vēstulē, kuras noslēgumā uzsvērts, ka tā ir no kluba spēlētājiem, treneriem un tehniskā personāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!