Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis atklāja, ka neplāno samazināt laukuma izmērus "Arēnā Rīgā" nākamās sezonas spēlēm.

"Mēs neplānojam samazināt hokeja laukuma izmēru," sarunā ar aģentūru "TASS" stāstīja Savickis. "Mēs Rīgā neatbalstām laukuma samazināšanu. Es saprotu, ka šobrīd var izvēlēties spēlēt uz lielajiem vai mazajiem laukumiem. Tas visu sarežģītu, jo tad spēlētāji trenētos uz viena laukuma, bet spēlētu uz cita."

"Hokejs uz lielā laukuma ir skatāmāks, mazāk traumatisks un gudrāks. Mazajā laukumā ripu iemet uzbrukuma zonā un sākas cīņa par to, līdz kāds izdara metienu – tas ir vienkāršots hokejs, kuram mēs neesam pieraduši," viņš turpināja.

"Arēnā Rīga" hokeja laukums ir 63 metrus garš un 33 metrus plats, kas uzskatāms par liela izmēra laukumu. Pēdējos gados Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) augstākā līmeņa sacensībām ieteicamie laukuma izmēri ir 60 metru garumā un 25–30 metru platumā, kas ir diezgan līdzīgi Nacionālās hokeja līgas (NHL) izmēra laukumiem. Ziemeļamerikā parasti spēlē uz 61 metra gara un 26 metrus plata laukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!