Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" hokejisti individuālu kļūdu dēļ nenospēlēja līdz galam, tāpēc komandai neizdevās izcīnīt uzvaru, pēc trešdien piedzīvotā zaudējuma atzina rīdzinieku galvenais treneris Normunds Sējējs.

Jau ziņots, ka "Dinamo" trešdien pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) zaudēja Pētera Skudras un Ģirta Ankipāna trenētajai Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandai, kurai diskvalifikācijas dēļ šajā mačā nevarēja palīdzēt latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Latvijas klubs pēcspēles metienus aizvadīja otro spēli pēc kārtas un otro reizi pēc kārtas cieta neveiksmi ar 1:2, jo pirmdien ar tādu pat rezultātu tika atzīts Maskavas "Spartak" pārākums.

Kā secināja Sējējs, pret "Torpedo" bija laba spēle, bet ne pārāk veiksmīga komandai.

Latvijas klubs pēcspēles metienus aizvadīja otro spēli pēc kārtas un otro reizi pēc kārtas cieta neveiksmi ar 1:2, jo pirmdien ar tādu pat rezultātu tika atzīts Maskavas "Spartak" pārākums.

Kā secināja Sējējs, pret "Lokomotiv" bija laba spēle, bet ne pārāk veiksmīga komandai.

"Centāmies psiholoģiski noskaņot spēlētājus. Pēc šiem zaudējumiem ir grūti saglabāt ticību. Nebija slikts mačs, guvām arī vārtus. Diemžēl individuālo kļūdu dēļ nenospēlējām maču līdz galam," skaidroja Sējējs.

Otro spēli pēc kārtas rīdzinieku vārtus sargāja nomināli otrais komandas vārtsargs Jānis Kalniņš.

"Vārtsargu jautājumā nekas nav mainījies. Jānis labi nospēlēja iepriekšējo spēli, tāpēc devām iespēju viņam arī šajā duelī," stāstīja treneris.

Tikmēr Skudra pauda, ka viņa vadītā komanda ne pārāk bija pelnījusi šo uzvaru, kuru "Torpedo" izcīnīja bez Daugaviņa.

"Neskatoties uz sastāva problēmām, cenšamies uzvarēt katrā spēlē. Tas ir galvenais. Spēlējot slikti vai labi, galvenais ir uzvaras. Paldies puišiem, kuri uztur spiedienu pretinieku zonā. Jaunie hokejist cenšas palīdzēt, bet viņiem bija grūti. Tāpat arī aizsardzībā bija daudz jāspēlē, bet nospēlējām solīdi," stāstīja latviešu speciālists.

Kā atzīmēja Skudra, šo maču viņa trenētie hokejisti uzvarējuši ar raksturu.

"Pagaidām esam augstāk par savu pakaļu, bet cenšamies šo līmeni noturēt. Sastāvā ir vairāki smagi iztrūkumi," tiešs bija Skudra.

Šajā spēlē traumas dēļ nepiedalījās Lauris Dārziņš, bet laukumā pēc savainojumu izārstēšanas atgriezās Edgars Kulda un Oskars Cibuļskis.

Sākot mājas spēļu sēriju, Rīgas "Dinamo" pirmdien vēl vienā garā pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 zaudēja Maskavas "Spartak" vienībai, kuras treneru kolektīvā strādā viens no rīdzinieku bijušajiem treneriem Viktors Ignatjevs. Latvijas komanda zaudējusi jau piecos mačos pēc kārtas, bet šosezon kopā tā 22 spēlē izcīnījusi vien divas uzvaras pamatlaikā un cietusi 15 zaudējumus.

Rīgas "Dinamo" ar 13 punktiem 22 spēlē ieņem pēdējo vietu visā līgā, no priekšpēdējā pozīcijā esošās Novokuzņeckas "Metallurg" komandas atpaliekot par diviem punktiem. Savukārt no astotās pozīcijas Rietumu konferencē, ko ieņem Maskavas apgabala "Vitjaz", rīdziniekus jau šķir 21 punkts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!