Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas hokeja izlases kandidātā Māra Jasa pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienība svētdien izcīnīja otro uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā ar spēcīgo komandu Omskas "Avangard", bet par pirmo komandu, kas iekļuvusi otrajā kārtā, kļuva Sanktpēterburgas SKA.

Šajā mačā Jass atkal nespēlēja, bet "Ņeftehimik" savā laukumā tika pie uzvaras ar 3:2 (1:1, 2:1, 0:0).

Uzvaras vārtus laukuma saimniekiem otrā perioda izskaņā guva Ļibors Pivko.

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā "Ņeftehimik" triumfēja pagarinājumā ar 2:1, bet otrajā mačā "Avangard" revanšējās, pagarinājumā tiekot pie uzvaras ar rezultātu 1:0.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām "Ņeftehimik" izvirzījušies vadībā ar rezultātu 2-1. Kā ziņots, "Avangard" komanda uzvarēja regulārajā čempionātā.

Tikmēr par pirmo komandu, kas pārvarējusi konferenču ceturtdaļfināla barjeru, kļuvusi Sanktpēterbrgas SKA, kas arī ceturtajā Rietumu konferences savstarpējā mačā pārspēja Maskavas "Spartak" komandu.

Svētdien notikušajā spēlē SKA izbraukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:2, 1:0).

Uzvaras vārtus trešā perioda devītajā minūtē guva Petrs Pruha, kurš guva arī savas komandas otros vārtus mačā. Abos vārtu guvumos spēlētājam rezultatīvi asistēja Sergejs Briļins un Maksims Ribins.

Citā svētdienas spēlē Čerepovecas "Severstaļ" savā laukumā ar 1:8 (0:5, 1:2, 0:1) kapitulēja Mitišču "Atlant" pārstāvju priekšā. Šajā Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 2-2.

Ar "hat-trick" jeb trīs gūtiem vārtiem šajā mačā izcēlās Oļegs Petrovs, bet divus vārtus guva Fjodors Fjodorovs.

Tikmēr otro panākumu izcīnīja regulārā čempionāta Rietumu konferences spēcīgākā komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kas izbraukumā ar 4:2 (2:1, 2:0, 0:1) pārspēja Minskas "Dinamo" vienību.

Šajā cīņā divus vārtus uzvarētājiem guva Aleksandrs Kaļaņins.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

Kā ziņots, citās svētdienas spēlēs Edgars Masaļskis palīdzēja Hantimansijskas "Jugra" komandai izcīnīt otro uzvaru Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā.

Sērijas trešajā spēlē "Jugra" savā laukumā pieveica Magņitogorskas "Metallurg" komandu ar rezultātu 4:3 (3:0, 1:3, 0:0), bet Masaļskis laukumā devās otrajā mačā pēc kārtas, atvairot 36 no 39 pretinieku metieniem.

Savukārt divās citās Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijās svētdien komandas panāca jau 3-0.

Trešo zaudējumu piedzīvoja Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Novosibirskas "Sibirj" komanda, kas ar rezultātu 2:6 (1:2, 1:1, 0:3) piekāpās Ufas "Salavat Julajev" komandai, bet pēdējo divu sezonu turnīra čempionvienība Kazaņas "Ak Bars" ar rezultātu 6:1 (2:0, 1:0, 3:1) izbraukumā pārspēja Kazahstānas komandu Astanas "Baris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!