Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra pēc ceturtdienas spēles atzīmēja, ka "dinamiešiem" pēc veiksmīga mača ir raksturīgi aizvadīt neveiksmīgu nākamās spēles pirmo periodu.

Jau ziņots, ka rīdzinieki ceturtdien nonāca iedzinējos ar 0:3 un trešajā periodā atspēlēja divu vārtu deficītu, pēc tam "bullīšos" ar rezultātu 4:5 atzīstot "Salavat Julajev" pārākumu.

"Slikti iesākām spēli, taču jāatzīst, ka pretinieki bija ļoti agresīvi. Pirmajā periodā nevarējām tikt galā ar viņu uzbrukumiem. Paldies vārtsargam, ka turējās pie savas spēles. Otrais periods bija jau labāks, vairāk kontrolējām ripu. Turpinājums bija jau kvalitatīvāka spēle. Jānis Voris paveica ļoti daudz un nozīmīgu darbu. Viņš otrajā periodā divreiz glāba svarīgos momentos, tādējādi uzkurinot komandu," pēcspēles preses konferencē stāstīja Skudra.

Viņā atzīmēja, ka, sākot ar otro periodu, komanda arvien vairāk parādījusi savu spēli, taču bijis smags trešās trešdaļas ievads sākums.

"Tomēr puiši spēlēja un cīnījās līdz galam, kā arī nebija nevajadzīgu momentu. "Bullīšos" nedaudz nepaveicās, jo bija divi vārtu stabiņi. Tomēr jāatzīst, ka Markuss Granlunds izpildīja ļoti meistarīgu metienu. Izcīnījām punktu pret labu pretinieku – tas mums ir labs rezultāts," uzsvēra Skudra.

Iepriekšējā spēlē "Dinamo" tikai pagarinājumā ar rezultātu 3:4 piekāpās vienai no KHL vadošajām komandām Maskavas CSKA.

"Mums ir tāda slikta tradīcija. Uzvaram "Ak Bars", bet nākamajā mačā ar "Metallurg" zaudējam pirmo periodu ar 0:3. Pieveicam labu pretinieku, bet nākamajā spēlē aizvadām ļoti sliktu pirmo periodu. Šī nav pirmā reize. Runājam par to un cenšamies pievērstu uzmanību spēļu sākumiem. Šeit gan jāatzīmē, ka "Salavat Julajev" tiešām ļoti labi uzsāka maču," skaidroja Skudra.

Arī "Dinamo" uzbrucējs Genādijs Stoļarovs atzina, ka komanda aizvadījusi sliktu spēles ievadu.

"Pirmo periodu nogulējām, kas mums ļoti dārgi maksāja. Neesam pirmo reizi šādā situācijā. Pretinieki sākumā turēja labu tempu un bija pārāki par mums. Pēc tam atgriezāmies spēlē, taču beigās nedaudz pietrūka. Pirms tam bija garš lidojums un neliela aizkavēšanās, kas saistīta ar Covid-19 testiem un dopinga pārbaudēm. Tāpēc pirmais periods sanāca kā tāda ieskriešanās," stāstīja Stoļarovs.

Viņš arī atzīmēja, ka nav nekādas īpašās formulas, kāpēc "Dinamo" šodien izdevās atspēlēties.

"Visi puiši cenšas un grib sevi parādīt, neskatoties uz to, kādā pozīcijā esam. Mums palicis maz spēļu. Daži spēlē par jaunu līgumu, citi – par savu vārdu. Mums ir arī daudz jauno hokejistu, jo īpaši vietēji spēlētāji, kuri progresē. Cīnāmies par uzvaru katrā spēlē. Protams, ka ir kļūdas, taču ļoti gribam uzvarēt, lai uz pozitīvas nots noslēgtu sezonu. Domāju, ka šī atspēlēšanās mums dos pozitīvu impulsu atlikušajām cīņām," uzsvēra krievu uzbrucējs.

Rīgas klubs ar 25 punktiem 52 spēlēs ieņem pēdējo vietu līgā, kamēr "Salavat Julajev" ar 71 punktiem 54 mačos Austrumu konferencē ierindojas ceturtajā pozīcijā. Ufas vienība jau ir garantējusi dalību izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!