Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Komandas vadošo spēlētāju prombūtnes laikā kādam jāuzņemas vienības līdera loma, pēc zaudējuma Kazahstānas komandai Astanas "Baris" izteicās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo" uzbrucējs un mača labākais spēlētājs Sprukts.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā "Dinamo" komanda piektdien piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 0:4 (0:2, 0:1, 0:1).

"Paši vien esam vainīgi, jo no paša mača sākuma uz laukuma iznācām negatavi, taču pēc tam nepielikām pietiekoši daudz pūles, lai gūtu vārtus." "Baris" komanda spēlē ātru hokeju, kā arī aizsargi ļoti labi pieslēdzās uzbrukumiem. Runājot par pārējo, mēs uz spēli iznācām mazliet lēnāki, kas arī noteica mača gaitu," sacīja Sprukts.

Rīgas "Dinamo" komandai šogad vairs nevarēs palīdzēt traumas guvušie komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, Lauris Dārziņš, Oskars Cibuļskis, Gints Meija un vārtsargs Mikaēls Telkvists.

Savukārt vēl vie ns vārtsargs Kriss Holts, kuram ir potītes sastiepums, laukumā varētu atgriezties tuvākajās spēlēs.

Tāpat Sprukts atzina, ka traumas dara savu, bet kādam citam komandā jāuzņemas līdera loma.

"Runājot par savainotiem spēlētājiem - kā ir, tā ir, pārējiem jāspēlē labāk, bet kādam jāuzņemas līdera loma. Gatavojoties nākamajai spēlei, jāizmirst šī un jāatceras, ka mēs tā nedrīkstam spēlēt. Jānāk un jācīnās no pirmās līdz pēdējai minūtei," piebilda Sprukts.

Šajā mačā "Dinamo" komandas vārtus sargāja potenciāli trešais vienības vārtsargs Edgars Lūsiņš, kurš savā pirmajā pilnajā mačā KHL atvairīja 18 no 22 pretinieku metieniem.

"Mēs paši zinām, ka slikti nospēlējām, bet neko darīt - spēle ir spēle. Jāgatavojas nākamajam mačam pēc divām dienām, taču nekas traks nav noticis," atzina Sprukts.

Šosezon aizvadītajās 36 spēlēs Sprukts ir guvis sešu vārtus un izdarījis 12 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficents ir neitrāls.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 52 punktiem 36 spēlēs ieņem septīto vietu, bet "Baris" ar 53 punktiem 37 cīņās ir septītie Austrumu konferencē.

Rīgas "Dinamo" arī nākamās divas spēles aizvadīs savā laukumā, tiekoties ar Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" komandu (26. decembrī) un Omskas "Avangard" (28. decembrī).

Tās būs pēdējās Rīgas "Dinamo" spēles šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!