Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pats ir vainojams pie zaudējuma Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā, uzskata vienības uzbrucējs Jānis Sprukts.

Kā ziņots, Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē sestdien "Dinamo" izbraukumā zaudēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" hokejistiem ar rezultātu 0:2 (0:1, 0:0, 0:1), sērijā līdz četrām uzvarām ciešot neveiksmi ar 3-4.

"Mazliet pietrūka veiksmes," zaudējuma galveno iemeslu min Sprukts, kura teikto citē Krievijas medijs "Sport-Ekspress". "Mums bija momenti, paši centāmies, taču arī pretinieki nepadevās un cīnījās līdz galam."

"Sērija ritēja ļoti saspringtā cīņā, abām komandām nemitīgi cīnoties par uzvaru. Apsveicu pretiniekus un vēlu viņiem veiksmi nākamajā kārtā," piebilda uzbrucējs.

"Šo sēriju mēs zaudējām paši, nevis "Torpedo" uzvarēja. Sērijai bijām gatavi, taču ceturtajā spēlē mazliet pazaudējām koncentrēšanos. Tas mūs mazliet izsita no sliedēm," uzskata Sprukts. "Pēc tam jau ritēja cīņa nevis par izdzīvošanu, bet uz dzīvību un nāvi."

Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā "Dinamo" izbraukumā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu ar rezultātu 3:7, otrajā spēlē atspēlējās, svinot panākumu pirmajā pagarinājumā ar 2:1, trešajā cīņā savā laukumā izcīnīja uzvaru otrajā pagarinājumā ar rezultātu 4:3, bet ceturtajā mačā savu skatītāju priekšā rupjā cīņā piedzīvoja neveiksmi ar 1:4.

Savukārt piektajā mačā Ņižņijnovgorodā rīdzinieki piekāpās ar 3:4, bet sestajā spēlē Latvijas klubs uzvarēja savā laukumā ar 3:1.

Rietumu konferences pusfinālā "Torpedo" hokejisti spēkosies ar Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" vienību. Savukārt otrajā pārī tiksies Sanktpēterburgas SKA un Mitišču "Atlant" komandas.

"Torpedo" regulārajā čempionātā izcīnīja otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, triumfējot Tarasova divīzijā, bet Rīgas "Dinamo" palika septītajā pozīcijā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" komanda aizkļuva līdz Rietumu konferences pusfinālam, kurā sērijā līdz četrām uzvarām ar rezultātu 1-4 zaudēja septembrī traģiskajā aviokatastrofā bojāgājušajai Jaroslavļas "Lokomotiv" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!