Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Vladivostokas "Admiral", kas 24. martā par savu galveno treneri nolīga bijušo Latvijas izlases hokejistu Leonīdu Tambijevu, nākamsezon čempionātā tomēr nestartēs, jo Piejūras novada vadība lēmusi naudu novirzīt cīņai pret koronavīrusu Covid-19, vēstīts novada mājaslapā.

Jau ziņots, ka Leonīds Tambijevs, kurš bija starp kandidātiem uz Rīgas "Dinamo" kluba galvenā trenera amatu, 24. martā tika oficiāli nosaukts par Vladivostokas "Admiral" vienības vadītāju. Trenerim nākamā sezona būtu bijusi debijas gads KHL.

Novada vadība lēmusi ieguldīt līdzekļus pasākumos, kuri nepieļaus koronavīrusa Covid-19 izplatību, tādējādi Piejūras novada sporta ministrija lēmusi pārtraukt līgumsaistības ar vietējiem profesionālajiem klubiem uz 2020./2021. gada sezonu. Sporta ministrs Žans Kuzņecovs uzsvēris, ka lēmums veikts jaunās pasaules realitātes dēļ.

Šobrīd visi novada sporta notikumi atcelti uz nenoteiktu laiku. Savukārt izmaiņas skars profesionālos sporta klubus, bet neietekmēs jauniešu komandu darbību.

Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) spēlēt turpinās Usurijskas "Taifun" vienība, futbola klubs "Luč" pāries no otrās augstākās līgas uz trešo, kā arī tiks saglabāts jauno futbolistu treniņu centrs, bet jaunatnes basketbola komanda "Spartak-Primorje" piedalīsies Krievijas U-21 čempionātā.

""Admiral" ar sapratni pieņēmusi šo lēmumu, jo Piejūras novada cilvēku dzīvība un veselība mums ir pašas lielākas vērtības. Šajā brīdī ir daudz svarīgākas sociālās jomas, kurām nepieciešams atbalsts. Ceram, ka vīruss tiks uzvarēts, čempionāti atsāksies un līdzjutēji atkal "Fetisova arēnā" varēs vērot hokeju. Šobrīd "Admiral" par savu prioritāti izvirzījusi bērnu un jauniešu sporta attīstību, kam ir visa nepieciešamā bāze. Sporta skola turpinās gatavot audzēkņus, bet "Taifun" komanda ar vietējiem hokejistiem piedalīsies MHL turnīrā," teikts kluba paziņojumā.

"Admiral" KHL līgā spēlējusi kopš 2013. gada, trīs no septiņām sezonām sasniedzot izslēgšanas spēles, bet visos šajos gados izstājoties pirmajā kārtā. Aizvadītajā sezonā "Admiral" hokejisti ar 56 punktiem 62 mačos ieņēma pēdējo, 12. vietu Austrumu konferencē.

Tambijevs 2014 .gada 4. jūnijā kļuva par Alekseja Fetisova palīgu Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubā Karagandas "Sariarka", bet 28. oktobrī saņēma paaugstinājumu par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs vēl pēc mēneša tika apstiprināts par komandas galveno treneri.

No 2015. līdz 2018. gadam Tambijevs strādāja citā VHL klubā Sanktpēterburgas "Dinamo", bet pēc tam atkal atgriezās "Sariarka" klubā, ar kuru kopā speciālists 2019. gadā izcīnīja Petrova kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!