Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols saviem hokejistiem ļauj spēlēt radošu hokeju un stūrgalvīgi nepieturas pie vienas sistēmas, intervijā portālam "allhockey.ru" sacīja vienības vārtsargs Mikaēls Telkvists.

Atgādinām, ka Ābols Rīgas "Dinamo" galvenā trenera funkcijas pilda kopš novembra sākuma, kad atlaists tika somu speciālists Peka Rautakallio.

"Mums vairs nav sarežģītas sistēmas, kuras piedāvāja Peka. Ābols mums ļauj spēlēt radošu hokeju. Spēlētāji laukumā var parādīt sevi, iziet vienatnē pret vārtsargu, nebaidoties, ka tiks nosēdināti uz rezervistu soliņa. Rautakallio pat zaudētās spēlēs neatkāpās no sava piekoptā spēles stila, bet Artis to var pamainīt, atzīstot sev, ka ir kļūdījies," skaidroja Telkvists.


Telkvists nevēlējās piekrist, ka Ābols vairāk piekopj bijušā Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Jūliusa Šuplera spēles stilu: "Negribu piekrist, ka tagadējais treneris kaut ko ir nokopējis. Drīzāk viņš pieņēmis lēmumu kaut ko paņemt no Šuplera un Rautakallio sistēmām."

Tāpat vārtsargs stāstīja, ka Ābols treniņos īpašu uzmanību pievērš lietām, kuras neizdodas mačos. Pēdējā laikā treniņos tiekot strādāts pie piespēlēm, lai laukuma vidū neviens neatdotu neprecīzu piespēli komandas biedram.

Kopš Rīgas "Dinamo" vajā neveiksmes, komandas virknējumos bieži notiek izmaiņas. Kā stāstīja Telkvists, tad vārtsargiem grūti nākas pielāgoties pie jauniem aizsargu pāriem.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 33 punktiem 35 spēlēs atrodas priekšpēdējā, 13.pozīcijā, no "play-off" zonas joprojām atpaliekot par 14 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!