Foto: AFP/Scanpix

Izcilais Somijas hokejists Tēmu Selanne paudis kritiku Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadības virzienā, jo tā šajā sezonā apdraudējusi spēlētāju veselību, slaveno somu citē portāls "iltalehti.fi".

Jau vēstīts, ka šajā sezonā Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit" komandās bijuši koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 saslimšanas viļņi. Arī citās KHL vienībās spēlētāji slimojuši, bet spēles turpināja notikt.

"Tas šķiet traki. Pat jauni cilvēki var nopietni saslimt, tāpēc KHL rīcība šķiet nedaudz vienlīdzīga. Dzīvi nevar pilnībā apturēt, bet spēlēt šajos apstākļos šķiet mazliet dumji, īpaši bez noorganizēta "burbuļa"," teica Selanne.

Viņš arī uzskata, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām nav pamata sākt sezonu, jo skatītāji nevarēs apmeklēt spēlēs, un tas radīs klubiem lielus zaudējumus. "Īpašnieki zaudēs mazāk naudas, ja sezona tiks atcelta," teica Selanne.

Selenne NHL pavadījis 19 sezonas, pārstāvot "Ducks", "Jets", Sanhosē "Sharks" un Kolorādo "Avalanche" komandas.

Savā NHL karjerā Selenne piedalījies 1451 regulārā čempionātā mačā, kurās guvis 684 vārtus un izdarījis 773 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā soms aizvadījis 130 cīņās, atzīmējoties ar 44 vārtu guvumiem un 44 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!