Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba "Severstaļ" galvena trenera pienākumus nākamsezon pildīs čehs Vāclavs Sikora, vēsta kluba mājas lapa.

62 gadus vecais Sikora "Severstaļ" pievienojās jau pagājušā gada decembrī kā treneris-konsultants, bet aizvadītajā pasaules čempionātā viņš darbojās Somijas izlases treneru štābā.

"Vāclavs Sikora ir izglītots, pieredzējis speciālists, kurš jau sen ieguvis labas rekomendācijas kā veiksmīgs treneris, strādājot Čehijā un Somijā, kā arī KHL," saka Čerepovecas kluba prezidents Sergejs Toporovs. "Aizvadītajā sezonā viņš tika pieaicināts kā treneris-konsultants, un rezultāti parādīja, ka tas bija lietderīgi - komanda acīmredzami uzlaboja spēli, pakāpās kopvērtējumā un līdz pēdējai regulārā čempionāta spēlei cīnījās par iekļūšanu "play-off". Ceru, ka Sikoras zināšanas un pieredze galvenā trenera amatā dos "Severstaļ" lielu labumu."

KHL Sikora strādājis ar tādiem klubiem kā SKA un Prāgas "Lev", kas 2013./2014.gada sezonā viņa vadībā iekļuva Gagarina kausa izcīņas finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!