Foto: F64
Vienīgā trešdienas aviokatastrofā izdzīvojušā Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejista Aleksandra Gaļimova stāvokli slimnīcā ir izdevies stabilizēt un viņš nogādāts Maskavā, kur notiks tālākā ārstēšana, ziņo aģentūra "Interfax".

26 gadus vecais Gaļimovs avārijā ir guvis 90% ķermeņa apdegumu, un viņa dzīvības glābšanai ceturtdien Jaroslavļā ieradās Krievijas vadošais apdegumu speciālists, profesors Andrejs Aleksejevs. Neilgi pēc tam Gaļimovs un otrs izdzīvojušais, lidmašīnas apkalpes loceklis Aleksandrs Sizovs, ar Ārkārtas palīdzības dienesta lidmašīnu tika nogādāti Maskavā. Gaļimovs turpinās ārstēšanos A.Višņevska Ķirurģijas institūtā, bet Sizons, kam ir salīdzinoši vieglākas traumas un mazāka apdegumu pakāpe - Skļifasovska institūtā.

"[Gaļimova] stāvoklis ir ļoti smags, taču, pateicoties lieliskajam Jaroslavļas kolēģu darbam, pateicoties Apdegumu centra vadītājam, profesoram Andrejam Aleksejevam, ir izdevies viņa stāvokli stabilizēt un veiksmīgi nogādāt viņu uz mūsu institūtu," intervijā "Interfax" saka institūta direktors Valērijs Kubiškins.

Hokejists atrodas medikamentozā miegā un viņam tiek veikta mākslīga plaušu ventilācija.

Jau ziņots, ka trešdien, 7.septembrī, neilgi pēc pacelšanās nogāzās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" lidmašīna un katastrofā gājuši bojā 43 cilvēki, tostarp Latvijas hokeja izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!