Foto: AFP/Scanpix

Viens no Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadošajiem aizsargiem Zdeno Hara līgas lokauta laikā spēlēs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Čehijas klubā Prāgas "Lev", kur ģenerālmenedžera pienākumus pilda Latvijas speciālists Normunds Sējējs.

Kā apgalvo portāls "iSport.cz", atsaucoties uz "Lev" ģenerāldirektoru Martinu Maškarinecu, klubs atrodas līguma saskaņošanas procesa noslēdzošajā posmā.

Savukārt klubs savā oficiālajā "Facebook" profilā atklājis, ka oficiāli līgums tiks parakstīts jau šodien.

Prāgas kluba vadība cer, ka "Bruins" kapteinis vienības rindās laukumā dosies jau sestdien paredzētajā mājas spēlē pret Sanktpēterburgas SKA.

Pašlaik "Lev" komanda jau piesaistījusi divus NHL spēlētājus - uzbrucējus Jakubu Vorāčeku un Jirži Hudleru. KHL klubiem atļauts slēgts līgumus ar ne vairāk kā trim NHL spēlētājiem.

Augumā raženais slovāks Hara aizpagājušajā sezonā kļuva par NHL Stenlija kausa ieguvēju, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pretendēja uz Norisa balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam aizsargam.

NHL regulārajā sezonā aizsargs pagājušās sezonas 79 spēlēs guva 12 vārtus un veica 40 rezultatīvas piespēles, bet septiņos Stenlija kausa mačos viņa kontā vieni vārti un divas piespēles.

Kopumā NHL 35 gadus vecais aizsargs aizvadījis vairāk nekā 1100 spēles, bet Slovākijas izlases rindās viņš startējis septiņos pasaules čempionātos, izcīnot divas sudraba medaļas.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Lev" ar 23 punktiem 12 spēlēs ieņem pirmo vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!