Foto: Itar-Tass/Scanpix
Nekārtībās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē starp Minksas "Dinamo" un Čehovas "Vitjaz" komandām vainojami mača galvenie tiesneši, no kuriem viens bija Latvijas arbitrs Eduards Odiņš, intervijā interneta mājaslapai "hotice.ru" teica "Vitjaz" spēlētājs Mihails Aņisins.

Atgādinām, ka mačs, kurā Minskas "Dinamo" ar 3:2 pieveica "Vitjaz" svētdien noslēdzās ar skandālu. Uzvaras vārtus Minskas komanda guva pēdējā minūtē, pēc kā arī sākās rupjības laukumā. 15 sekundes pirms pamatlaika beigām kautiņu izraisīja "Vitjaz" hokejists Aleksandrs Sazonovs, tomēr arī pēc tam viesi nenomierinājās un vēl pēc astoņām sekundēm konfliktā ar līdzjutējiem iesaistījās Čehovas komandas galvenais treneris Andrejs Nazarovs, kurš kopā ar spēlētājiem Aņisinu un Artemiju Panarinu sāka ar nūjām bakstīt tribīnēs esošos līdzjutējus, kuri brīdi iepriekš bija apmētājuši viesu soliņu. Nazarovs pēc incidenta tika padzīts no "Vitjazj" soliņa, bet, ejot projām, bijušais hokejists Minskas līdzjutējiem vēl veltīja rupju žestu

"Pie visa tā vainojami tiesneši. Viņi mūs šajā mačā vēlējās iegāzt, taču es nevaru viņus tā apvainot, jo man nav pierādījumu. Tomēr, skatoties spēli, tas ir acīmredzami," teica Aņisins. "Ziniet, gribētos pateikt kaut ko rupju, taču to nedarīšu. Mačā bija epizode, kurā izgāju viens pret vienu ar aizsargu. Mani kavēja ar nūju, bet svilpe klusēja. Iespējams, ka soda metiens tur nebija, taču noraidījums gan. Pie tam, kā "Dinamo" komanda vairākumā var spēlēt desmit reizes, bet mēs tikai vienu? "

Tikmēr runājot par konfliktu ar līdzjutējiem, hokejists taisnojās, ka to izprovocēja tieši skatītāji.

"Uz mums tika mests ar stikla pudelēm. Kā mums vajadzēja reaģēt?" retoriski jautāja Aņisins. "Domāju, ka līgas vadība uzskata, ka šajā epizodē vainojami esam tikai mēs, taču es gribētu parunāt ar cilvēkiem, kuri iesāka šo konfliktu".

Tāpat viņš neuzskata, ka "Vitjaz" galvenais treneris Nazarovs būtu pelnījis divu spēļu diskvalifikāciju.

"Kāpēc viņš būtu pelnījis šo diskvalifikāciju? Kur bija arēnas apsardze un kāpēc tā neiesaistījās šajā situācijā? Andrejs nevarēja sevi savaldīt, kad viņam ar karogu iesita pa galvu. Man šķiet viņš rīkojās vīrišķīgi, sevi aizstāvot," turpināja hokejists.

Kā ziņots, šajā mačā galvenie tieneši bija Odiņš un Aleksejs Ravodins no Krievijas, bet līnijtiesneši bija Juris Balodis un Ansis Eglītis. Arī KHL vadība norādīja, ka mača beigās notikušais incidents ir tieši saistīts ar tiesnešu kļūdām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!