Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē svētdien Rīgas "Dinamo", pateicoties Miķeļa Rēdliha diviem gūtajiem vārtiem, ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pieveica līgas rupjāko komandu Čehovas "Vitjazj", kas kārtējo reizi sezonā izcēlās ar kautiņu.

Otrā perioda 16.sekundē vārtus guva Miķelis Rēdlihs, kurš 14.minūtē panāca 2:0.

Līdz ar to "Dinamo" pārtrauca trīs zaudējumu sēriju un ar uzvaru noslēdza 2011.gadu savu lidzjutēju priekšā. Nākamo spēli "Arēnā Rīga" "Dinamo" aizvadīs tikai nākamajā gadā.


Pirms spēles

Lai gan rīdzinieki ir piedzīvojuši trīs zaudējumus pēc kārtas un četrus pēdējās piecās spēlēs, "Dinamo" treneri komandas sastāvu, salīdzinot ar iepriekšējo cīņu, nav mainījuši.

Pirmais periods

Mačs iesākās ar labu "Vitjazj" uzbrukumu un pēc Artēmija Panarina metiena ripa trāpīja pa vārtu stabu, bet tūlīt jau spēles kontroli savās rokās pārņēma "Dinamo", kura gan ar metieniem pretinieku vārtsargu ilgāku laiku neapdraudēja. Čehovas komanda ar ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā vairākas reizes lika Krisam Holtam iesaistīties spēlē, bet vārtsargs spēlēja teicami. Pēc neilga brīža labu metiena pozīciju sev izkārtoja Mārtiņš Cipulis, bet "Vitjazj" vārtsargs Daņila Aļistratovs šo raidījumu atvairīja.

Kārtējā labā vārtu gūšanas iespēja bija viesiem, kad no vārtu priekšas bīstamu metienu izdarīja Aleksandrs Fedosejevs, taču Holts ar kājsargu ripu atvairīja. Turpinājumā abas komandas spēlēja atklātu hokeju, apmainoties ar ātriem uzbrukumiem, bet rezultāts ilgāku laiku nemainījās. Trešdaļas pēdējās piecās minūtēs mača iniciatīvu atkal atguva mājinieki, taču arī šoreiz "Vitjazj" atbildēja ar asiem uzbrukumiem, bet rezultāts pēc spēlētām 20 minūtēm bija 0:0.

Otrais periods

Otrās trešdaļas pirmajā uzbrukumā "Dinamo" hokejists Miķelis Rēdlihs pēc Jāna Sprukta piespēles guva pirmos vārtus šajā mačā, izvirzot vadībā savu komandu. Gūtie vārti palīdzēja Rīgas komandai sākt spēlēt aktīvāk, izdarot vairākus metienus un nopelnot tiesības spēlēt vairākumā. Viena vīra pārsvaru mājiniekiem izmantot neizdevās, lai arī bija labas iespējas, taču arī turpinājumā "Dinamo" biežāk apdraudēja Aļistratova vārtus.

Perioda desmitajā minūtē "Dinamo" ilgāku laiku veidoja uzbrukumus "Vitjazj" aizsardzības zonā, bet savus vārtus vairās reizes glāba Aļistratovs. Tūlīt abas komandas apmainījās ar ātriem pretuzbrukumiem, kuros Holts atvairīja bīstamu metienu, bet pie otriem vārtiem Cipulim neizdevās uzvarēt cīņā ar pretinieku aizsargu un ievirzīt ripu vārtos. Pēc brīža ar metieniem izcēlās Juris Upītis un Mārtiņš Karsums, taču nesekmīgi. Otra iespēja spēlēt vairākumā rīdziniekiem bija spēles 34.minūtē un tajā bija nepieciešamas vien septiņas sekundes, lai dubultotu rezultāta pārsvaru - savus un komandas otros vārtus guva Miķelis Rēdlihs.

Ar savu aktivitāti divas minūtes vēlāk vēl vienu noteikumu pārkāpumu izprovocēja Gints Meija. Šoreiz viena vīra pārsvarā "Dinamo" neguva vārtus, bet uzreiz pēc tā uz noraidīto soliņu devās Kristaps Sotnieks. Pirmajā mazākumā šajā mačā mājinieki savus vārtus nosargāja neskartus, 12 sekundes pirms otrā perioda beigām "Dinamo" vēlreiz nopelnīja tiesības spēlēta vairākumā.

Trešais periods

Pēc pārtraukuma "Dinamo" joprojām bija skaitliskajā vairākumā, taču to izmantot neizdevās, lai arī bija vairākas iespējas. Brīdi vēlāk spēles gaita izlīdzinājās, un vienības pamīšus devās uzbrukumā, bet rezultāts nemainījās. Iespēja trešdaļas septītajā minūtē bija Karsumam, kurš izgāja viens pret vārtsargu, tomēr viņa metiens lidoja garām vārtiem. Tikmēr desmitajā minūtē Rodrigo Laviņš savu komandu atstāja mazākumā, kurā arī šoreiz izdevās nospēlēt veiksmīgi.

Tūlīt pēc iznākšanas no noraidīto soliņa Laviņš izkāvās ar Aleksandru Fedosejevu, un abi tika noraidīti līdz spēles beigām. Atlikušajā laikā pārsvars piederēja "Dinamo", bet "Vitjazj" hokejisti ilgu laiku provocēja rīdziniekus uz kautiņu, taču citas nekārtības laukumā nenotika. Pusotru minūti pirms spēles beigām Čehovas komanda vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, taču viņiem uzbrukumā nekas nesanāca, savukārt Sprukts divas reizes netrāpīja tukšos vārtos. Mača izskaņā "Vitjazj" tomēr sarīkoja pamatīgas nekārtības Holta vārtu priekšā un Jēkabs Rēdlihs izkāvās ar pretinieku, bet īpaši izcēlās "Vitjazj" kauslis Mirasti, kurš pat vēlējās saķerties ar "Dinamo" hokejistiem uz soliņa. Neskatoties uz to "Dinamo" šajā mačā svinēja uzvaru ar 2:0 un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Vārtsargi: #31 Chris Holt (#37 Māris Jučers).
Aizsargi: #9 Krišjānis Rēdlihs - #13 Guntis Galviņš, #8 Sandis Ozoliņš - #14 Jēkabs Rēdlihs, #2 Rodrigo Laviņš - #11 Kristaps Sotnieks, #44 Oskars Cibuļskis.
Uzbrucēji: #15 Mārtiņš Karsums - #5 Jānis Sprukts - #19 Miķelis Rēdlihs, #72 Ville Nieminen - #79 Fredrik Warg - #83 Jamie Lundmark, #17 Aleksandrs Ņiživijs - #73 Niclas Lucenius - #47 Mārtiņš Cipulis, #95 Juris Upītis - #32 Jakub Sindel - #87 Gints Meija.

Čehovas "Vitjazj" sastāvs

Vārtsargi: #74 Aļistratov (#1 Ivančik).
Aizsargi: #55 Markov - #3 Hafizuļin, #79 Troščinski - #70 Sazonov, #28 Golovkov - #97 Černov.
Uzbrucēji: #72 Panarin - #38 Fedosejev - #25 Belousov, #88 Aņisin - #42 Žukov - #47 Tarnaski, #23 Timkin - #91 Točickij - #81 Posnov, #51 Mirasty - #48 Romanov - #37 Jerjomenko, #26 Ļesnuhin.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!