Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ziemeļkorejā varētu tikt izveidota sava Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda, izteikusies Krievijas Piejūras novada Reģionālās politikas priekšsēdētāja vietniece Valērija Kana.

Kā ziņots, nākamajā sezonā KHL spēlēs 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Dalību turnīrā uzsāks divas dalībnieces - Horvātu vienība Zagrebas "Medveščak" un Vladivistokas "Admiral".

"Bijušais līgas direktoru padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Fetisovs ierosināja, ka sacensībās varētu piedalīties klubi no Ķīnas, Dienvidkorejas un Japānas. Taču Krievijai piedāvāja vienoties arī ar Ziemeļkoreju, turklāt viņi tajā ir ieinteresēti," izteikusies Kana. "Fetisovu uz turieni aicina doties vietējās Olimpiskās komitejas prezidents, kā arī Sporta ministrs."

Kā ziņots, aprīļa vidū Latvijas speciālistu Znaroka un Vītoliņa trenētā "Dinamo" komanda otro reizi pēc kārtas triumfēja Gagarina kausa izcīņā.

Savukārt Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā palika Rietumu konferences pēdējā, 14.pozīcijā, pirmoreiz nekvalificējoties Gagarina kausam. Tomēr Latvijas klubs spēlēja jaunizveidotajā Cerību kausā starp KHL vājākajām komandām, kurā spēja triumfēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!