Kanādas hokeja uzbrucējs Aleksandrs Žirū jau ilgāku laiku domājis par pievienošanos Eiropas komandai, un viņš bija priecīgs, saņemot piedāvājumu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienības Rīgas "Dinamo", intervijā līgas oficiālajai mājaslapai stāstīja hokejists.

Žirū Amerikas hokeja līgā (AHL) vairākas sezonas izcēlies ar lielisku statistiku, taču viņam nebija pārāk daudz iespēju sevi pierādīt Nacionālajā hokeja līgā. Tāpēc viņš vairākas reizes domājis par pārcelšanos uz Eiropu, līdz beidzot tam saņēmies.

"Jau divus gadus katru vasaru domāju par pārcelšanos uz Eiropu. Par mani interesējās arī KHL klubi, bet es vēl nebiju gatavs. Šajā vasarā sapratu, ka ir pienācis laiks, un biju ļoti priecīgs par piedāvājumu no Rīgas," stāstīja uzbrucējs.

""Dinamo" komandā pagaidām viss ir normāli. Vasarā ar nepacietību gaidīju, kad komanda sāks trenēties. Jau trīs nedēļas esmu šeit un viss ir ļoti labi," turpināja hokejists.

Pagaidām Rīgas kluba galvenais treneris Peka Rautakalio vēl nav konkrēti pateicis kāda būs Žirū loma komandā, bet viņš cer būt viens no līderiem.

"Kaut ko konkrētu treneris pateiks nākamajā nedēļa, kad būs iepazinies ar mums. Tagad viņš iepazīstas arī ar Robu Šrempu un Džeimiju Džonsonu," stāstīja hokejists. "Taču ceru, ka man būs vadoša loma komandā."

1999. gadā Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno spēlētāju draftā ar kopējo 213. numuru septītajā kārtā izvēlējās Otavas "Senators", taču NHL viņš ir aizvadījis tikai 48 spēles.

Sešu sezonu laikā Žirū mēģinājis iekļūt četru NHL komandu sastāvos – Ņujorkas "Rangers", Vašingtonas "Capitals", Edmontonas "Oilers" un Kolumbusas "Blue Jackets". 48 NHL spēlēs viņš guvis sešus vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles.

Savukārt AHL regulārajā čempionātā viņš 771 spēlē, kurās izcēlies ar 368 vārtiem un 336 rezultatīvām piespēlēm, bet AHL Kaldera kausa izcīņā viņa kontā 52 vārti un 51 rezultatīva piespēle.

Iepriekšējo sezonu uzbrucējs aizvadīja NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" sistēmā, galvenokārt pārstāvot Amerikas hokeja līgas (AHL) komandu Springfīldas "Falcons".

Aizvadītajā sezonā Žirū "Blue Jackets" sastāvā izgāja laukumā deviņās NHL spēlēs, bet "Falcons" komandā AHL čempionātā 65 spēlēs izcēlās ar 28 vārtiem un 26 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!